Tokio

Prestonica Japana, zemlje izlazećeg sunca, grad sa posebnom dimenzijom, Njujork na japanski način, jednostavno poseban grad. Visoki oblakoderi, sedišta najpoznatijih kompanija, neonske reklame, brz način života samo su neka od obeležja ovog futurističkog grada. Spada u najskuplje gradove sveta sa najviše restorana, glavni svetski ekonomski i  industrijski centar ujedno i jedan od najmnogoljudnijih gradova sa preko 13 miliona stanovnika, dok je sa okolnim oblastima cifra neverovatnih 35 miliona što ga čini najvećim metropolitskim područjem.

Grad se deli na gornji i donji dok sam naziv na japanskom znači istočna prestonica koji je građen po američkom uzoru sa dosta nebodera, prostranih ulica, šoping centara. Prostire se na čitavih 1781 kvadratnih kilometara, pa mu tako visina varira od 5  metara nadmorske visine pa čak do 2000 metara. Svake godine ovaj grad privlači turiste iz svih krajeva sveta pružajući mnoštvo zanimljivosti i gradjevina koje su zaista jedinstvena remek dela.

Simboli grada su mnogobrojni od kojih je svakako najpoznatija Carska palata, smeštena u centru koju je moguće posetiti dva puta godišnje,  2. januara i na rođendan cara. Sledeća stavka po kojoj je Tokio poznat jeste železnička stanica sagrađena 1914.godine koja je danas najbrža i najtačnija na svetu. Upoznajte Tokio na svoj način i doživite jedno novo, lepše, jedinstveno iskustvo.