TAJ LAKE PALACE, UDAJPUR, RADŽASTAN, INDIJA Jun19

Tags

Related Posts

Share This

TAJ LAKE PALACE, UDAJPUR, RADŽASTAN, INDIJA

Srebrni odsjaj mesečine i nežni povetarac sa jezera u vazduhu, dok se u daljini naziru atraktivne kurtizane. Koji mladi princ bi odoleo ovom prizoru? Sigurno ne Maharana Jagat Singh II. Legenda kaže da se mladi princ upustio u noćni izlet pod mesečinom sa damama Zenane u vikend palatu svoga oca Jaga Mandira koja se nalazila na jednom od jezerskih ostrva. Prinčevo skrovište zadovoljstva trajalo je sve dok njegov otac za to nije saznao i zabranio mu da ikada više priđe blizu palate. Ipak, mladi princ se dosetio da bi mogao da izgradi sopstvenu palatu zadovoljstva ne nekom od ostrva u jezeru Pikola. Tako je 1743. god. započeta izgradnja nove palate koja je otvorena 1746. god., pod nazivom Jag Niwas. Jag Niwas, danas Taj Lake Palace, nalazi se na jednom od četiri malih osrva u jezeru Picola koje su pripadali ovoj dinastiji, a za svako ostrvo vezana je posebna priča.

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-01

Danas, dok starinski kupe klizi do ivice jezera teško je poverovati da je plutajuća vizija od mermera u koju gledate stvarna. Jedan treptaj oka i zaista, tu je palata koja izranja iz magle i sija od svoje beline. Odjednom, nalazite se u čamcu i sve što bliže prilazite palati ona se čini sve raskošnija. Sa Aravali planinama i gradskim palatama u pozadini stvara se čaroban osecaj da lebdite između neba i zemlje, baš kao i ovaj čaroban hotel.

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-02

Smeštaj u hotelu Taj Lake Palace savršen je baš kao i njegov spoljašnji izgled. Svaka od njegovih četiri romantičnih soba krije svoju priču, a najlepsa je Chandra Prakash Suite, što znači Mesečev odsjaj. Pozlaćene dekorativne lajsne, izvajani mermerni stubovi i fini mrežasti paravani, ostavili su bez daha čak i Maharadžu koji je održao sud upravo u ovoj sobi 1930. god.

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-03

Ono što je nastalo kao buntovni gest mladog princa danas je pretvoreno u jedan od najromantičnijih hotela u svetu i od 1971. god. spada pod vlašnistvo Taj Hotel Resorts & Palaces lanca hotela. Reputacija ovog hotela jos više je učvršćena snimanjem scena za film Octopussy sa James Bondom u njegovim prostorijama.

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-04

Upustite se u kraljevski Mewar prolazom kod Lily Pond-a, gde su nekada kurtizane dočekivale pripadnike kraljevskih porodica u skrivenom kutku palate. Možete uploviti u ljubičasti zalzak sunca sedeci sa voljenom osobom u svečanoj barki staroj 150-godina. Ovaj doživljaj upotpuniće svetlost sveća i tradicionalni vlasnik barke. Upustite se u tradicionalnu šetnju sa kraljevskom pratnjom koja je naoružana kavijarom, najfinijom paštetom i flašom šampanjca. Uživajte u zvucima i znamenitostima grada dok vas vaš kraljevski sluga prati u vašem putovanju i kupovini. U ovom kraljevskom snu, sve što zamislite je moguće.

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-05

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-06

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-08

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-09

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-10

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-11

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-12

taj-lake-palace-indija- wonderlust-wuwu-magazine-naslovna