Sjaj Monaka

Monako je minijaturana grad-država na Mediteranu. Iako je često poistovećivana sa svojim kvartom Monte Karlom, Monako je zapravo mnogo više od kockarnica, glamuroznih manifestacija i luka za luksuzne jahte.Pored najpozantijeg Monte Karla, grad čine još četiri kvarta – Monaco Ville, Fontvieille, Moneghetti i Condamine. Monaco Ville je najlepši i najstariji deo kneževine.

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-1

Tu se nalazi rezidencija Grimaldijevih, Prinčeva palata koja datira iz 1215. godine a pripadnici vladarske dinastije i danas žive ovde. Najvrednija građevina je Okeanografski muzej i akvarijum koji se podigao Princ Albert. U starom delu grada nalazi se i mermerna katedrala gde su sahrajeni i Grimaldijevi. Tu je i grob Grejs Keli, princeze od Monaka.

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-2

Fontvieille je relativno novi kvart pozant po muzejima a Moneghetti je dom egzotičnog vrta na brdu. Condamine je velika luka, i zbog neposredne blizine Monte Karla ovde je usidreno najviše brodova i jahti posetilaca. Iako je špic sezone u maju između Kanskog festivala i Trke formule I, Monako je jedna od najposećenijih mediteranskih destinacija tokom cele godine.

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-3

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-4

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-5

Monako-wonderlust-wuwu-magazine-6