Putovanja i socijalne mreže

Na listi aktivnosti koje upražnjavamo na putovanju visoko se kotira upotreba socijalnih mreža. Ovaj fenomen se objašnjava potrebom da svoje utiske o destinaciji podelimo sa prijateljima ali i da ostanemo u toku sa tekućim zbivanjima. Izdvojili smo za vas nekoliko saveta kako da na najbolji način iskoristite moć socijalnih mreža.

“Manje je više”
Kada su u pitanju Fejsbuk objave, poznato staro pravilo je presudno. Naše prijatelje će svakako zanimati kako se provodimo, ipak desetine slika i statusa dnevno je previše. Praćenje gomile tvitova o lokalnim barovima i restoranima takođe nije preterano zanimljivo našoj okolini. Pažljivo odaberite trenutke koje ćete objaviti na socijalnim mrežama.

#ličnivodič
Tviter može postati vaš lični turistički vodič. Pretraživanje haštagova o aktuelnim dešavanjima na destinaciji u realnom vremenu može biti presudno u izboru mesta za noćni provod. Ukoliko ukucate #Istanbul #tonight dobićete informacije o svim sadržajima u Istanbulu za to veče. Veoma lako i korisno!

Foursquare – tajna kvalitetnog putopisa
Ukoliko planirate na napišete putopis o destinaciji koju ste posetili pamćenje egzotičnih naziva lokaliteta je veliki izazov. Mesta koja ostave utisak na vas unesite na Foursquare a kasnije listu poseta uvrstite u svoj tekst. Putopisi sadrže dragocene informacije o destinaciji i možda upravo vaš pomogne nekome pri izboru mesta za odmor.

socijalne-mreze-na-putovanju-wonderlust-wuwu-magazine-1