Moskva

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-1

Ako ste se odlučili da uskoro posetite glavni i najveći ruski grad – Moskvu, evo par brzih saveta i putokaza. Ime je dobila po reci na kojoj se nalazi, a postoje podaci da ono dolazi iz starofinskog jezika i znači „mračan” odnosno “zamućen”. Ovaj grad je izuzetnog – ekonomskog, trgovinskog I federalnog značaja, a broji neverovatnih trinaest miniona stanovnika! Pritom je proglašen i najskupljim gradom na svetu.

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-2

Pored ovih zanimljivosti, evo predloga za znamenitosti koje nipošto ne smete zaobići da biste se upoznali sa velelepnošću ovog grada. Na prvom mestu, naravno, najpoznatiji – Crveni trg, večiti simbol Moskve. Zatim Kremlj, pa uzvišeni Boljšoj teatar – najveći posle teatra ”La Scala” u Milanu. Obiđite još I Puškinov muzej, Lenjinov mauzolej, Crkvu Svetog Vasilija, Tretjakovskaju galeriju, Oružanu palatu, Novodevičij manastir… nađite vremena i da prođete moskovsim metroom, za koji ćete imati utisak da je pre muzej nego podzemni prolaz namenjen saobraćaju.
Na kraju dana, predlažemo da se opustite u nekom od brojnih moskovskoh klubova ili barova, koji su na izuzetno dobrom glasu. Recimo, “The city Space Bar & Lounge” je bar koji se nalazi u top 10 najboljih na svetu. Uživaćete u kvalitetnim koktelima, ali I panorami, budući da se nalazi na čak 34. spratu hotela “Swissotel Krasnye Holmy”.

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-3

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-4

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-5

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-6

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-7

moskva-wonderlust-wuwu-magazine-8