Masai Mara

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-01

Veličanstveni pejzaži, divlje životinje, čudesna priroda…

„Vaš vodič dobija poziv preko toki-vokija, čuje se isprekidana poruka da su spazili lavove i džip kreće u žestoku potragu ostavljajući za sobom oblak prašine. Tako izgleda jedno uobičajeno maglovito popodne u rezervatu Masai Mara.”

Rezervat Masai Mara predstavlja najbogatiji i najposećeniji rezervat divljih životinja u Africi. Poznat je kao jedini rezervat gde tokom jednog jutra možete da vidite lava, afričkog slona, crnog nosoroga, leoparda i afričkog bivola. Ukoliko ste jedan od velikih ljubitelja životinja i prirodnih blagodati, onda je ovo sasvim dovoljno da vas oduševi i motiviše da se pripremite za jedno novo osvežavajuće putovanje.

U periodu od jula do oktobra možete prisustvovati godišnjoj migraciji divljih životinja iz Serengetija i vožnja balonom u svitanje je nezaobilazna.

Ukoliko vam se zaista ukaže prilika da posetite ovaj rezervat poznat po šarolikosti i velikom broju divljih životinja koje se jednostavno mogu posmatrati, biće vam sasvim jasno zašto je baš Masai Mara odabran za snimanje filma „Moja Afrika”.

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-02

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-3

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-04

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-05

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-6

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-7

masai-mara-wonderlust-rezervat-divlje-zivotinje-wuwu-magazine-afrika-8