Wanderlust, Mala Indija, Singapur

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-01

Wanderlust je u potpuno nov, nesvakidašni i krajnje eksperimantalan butik hotel. Napravljen je tako da skrene pažnju već na prvi pogled svim ljubiteljima otkačenih stvari i radoznalim posetiocima, tako da će poželeti da odmah prekorače njegov prag. Smešten u Singapuru, u Maloj Indiji – kvartu nadahnutom umetnošću koji su nekada naselili indijski imigranti. Zgrada ovog hotela nekada je bila škola i izgrađena je 1920.godine. Sa četiri nivoa kao četiri zasebne tematske celine i 29 soba, ovaj hotela dizajnirali su najbolj ienterijeristi iz nagrađivanih dizajnerskih agencija u Singapuru. I to tako da je svakome data puna kreativna sloboda izražavanja u dizajniranju svog sprata. Tako se mođe videti:

Lobi u savremenom stilu koji je nazvan Industrial Glam od firme Asylum. Tu se nalazi i restorančić Cocotte koji služi jednostavna jela francuske kuhije u opuštenom i udobnom ambijentu.

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-02

Nivo 2, nazvan je Eccentricity, od firme Phunk Studio. Na ovom nivou sve je u boji, od zidova do neonskih svetala. Hodnik u bojama duge vodi do otvorenog dela u kome se nalazi mozaikom popločani đakuzi.

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-03

Nivo 3 i Is It Just Black and White, od firme DP Architects, gde iz šetnje crnim hodnikom ulazite u drastično bele sobe.

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-04

Nivo 4 zove se Creature Comforts, od firme Furious, I tu se možete udobno smestiti kraj prijateljskih monstruma koji se nalaze u svakoj sobi. Monstrumima su predtsavljene različite vibracije koje s eosećaj uu svakoj sobi, a doživljaj je kao da ste u nekom fantastičnom filmu.

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-05

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-06

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-07

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-08

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-09

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-10

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-11

wanderlust-singapur- wonderlust-wuwu-magazine-12