Los Kabos, Meksiko

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-01

Ova zelena oaza na samom vrhu Baha Peninsule je spoj u kome se sjedinjuju azurno plavetnilo voda, planinske pustinje i Tihi okean sa morem Korteza. One&Only Palmilla je mesto gde se vreli talasi slamaju o stenovitu obalu, dok se na horizontu se mogu videti sivi kitovi u svom trijumfalnom izranjanju. Spoj prefinjenosti daje stil starog Meksika sa svojim crvenim krovovima, izbledelim zidovima i idiličnim fontanama koji se savrseno uklapa među palme, rajske ptice i drugo tropsko rastinje.

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-02

Los Kabos je poluostrvo koje pripada Meksiku i njegov naziv na španskom jeziku znači “ogtači”. Ovo poluostrvo je prezivelo trgovce, istraživače i pirate, kako bi kasnije ugostilo poznate pisce i biologe koje je zanimao bogati podvodni svet Kortezovog mora.

Palmilla rezort je izgrađen 1965 kao luksuzno skrovište, privatna vila sa samo 15 soba, po želji Don Abelarda Rodrigueza, sina meksičkog predsednika. Doći do ovih vila je bilo moguće jedino jahtom ili privatnim avionom, a među prvim gostima bili su Holivudski velikani poput Johna Waynea, Lucille Ball i bivšeg američkog predsednika Dwighta D. Eisenhowera. Svi su bili privučeni privatnošću koju je ovaj rezort nudio kao i prilikom za podvodni lov. Kasnije vila se proširila na 50 soba, a nakon toga je otvoren i golf klub. Rezort kakav je danas, u vlasništvu One& Only Brenda datira od 2004.god.

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-03

Sve hotelske sobe su sa pogledom na Pacifik ili na Kortezovo more i opremljene su ličnim teleskopom pomoću kojih gosti mogu posmatrati sive kitove. U ponudi su takođe i privatne luksizne vile Kortez koje pružaju veću intimnost i raskoš. Gosti mogu uživati u golfu, spa tretmanima i jahtingu kao i organizovanim zabavnim večerima. U ponudi su i hotelski restorani: Agua restoran pored bazena uz samu ivicu Kortezovog mora sa meksiteranskom kuhinjom i svojim Agua barom; Breeze kafe sa pogledom na Pacifik pored Vista bazena; Market restoran sa evro-azijskom kuhinjom; Suviche restoran koji nudi svež suši; i Wine restoran, za ljubitelje dobrog vina.

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-04

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-05

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-06

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-07

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-08

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-09

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-10

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-11

palmilla-mexico- wonderlust-wuwu-magazine-12