La Sirenuse, Pozitano, Italija

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-12

La Sirenuse butik hotel je 250 godina bio letnjikovac plemićke porodice iz Napulja Marchese Sersale, koja i dalje vodi ovaj hotel. Vrata njihove kuće otvorila su se 1951.god. od strane braće Sersale, pružajući toplinu i neodoljiv šarm Italije turistima koji su tražili miran odmor u centru Pozitana sa prelepom panoramom na zaliv. Ovaj luksuzan hotel, posebnog enterijera, danas ima 58 soba i svaka se odlikuje unikatnim nameštajem.

Dominantan je spoj antickog i savremenog stila, bele boje i pastelnih detalja. Razne vrste cveća i biljaka daju posebnu mirisnu i vizuelnu notu svakom delu ovog hotela. Sve sobe imaju terasu koja se uzdiže iznad okeana pružajući gostima priliku da uživaju u prelepoj panorami, miru i tišini koji narušava samo zvuk mora. Superior sobe imaju čak i karljevsku kadu koja je smeštena pored prozora kako bi i tada uživali u prelepom pogledu na Mediteran koji je ovde legendarno plav.

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-06

Hotel je smešten u samom centru seoceta Pozitano, 50 km vožnje od Napulja. Hotelska terasa na kojoj se nalazi bazen okružena je limunovim drvećem i cvećem, dok je terasa na koj se nalazi Champagne & Oyster bar dekorisan divljim ružama. La Sirenusa ima i restoran koji je čuven po svojoj kuhinji i najukusnijoj pripremi morskih plodova i irbljih specijaliteta. Pored kuhinje u kojoj se može uživati u ukusu, vizuelan užitak je takođe upotpunjen smaragdnim podom, vazama od terakote i umetničkim slikama koje se protežu duž celog zida.

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-01

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-02

SONY DSC

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-04

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-05

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-07

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-08

Italy - Campania

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-10

sirenuse-wonderlust-wuwu-magazine-11