Egzotični Honolulu

Havaji su egzotično prirodno bogatstvo u idilično plavom Pacifiku, udaljeno više od 1.200 kilometara od kopna. Oahu, treće ostrvo po veličini na arhipelagu jedno je od najposećenijih i najpopularnijih Havajskih ostrva, kao i njegova prestonica Honolulu.

Na obalama Tihog okeana, gde se prostiru rajske plaže, na čijim se liticama nalaze izumrli vulkani, većina posetilaca ima priliku da uživa u specifičnostima ovog prirodnog fenomena. Pored toga Honolulu predstavlja čist hedonizam za surfere, ljubitelje odličnog šopinga, vrhunske hrane i predivnih peščanih plaža.

Neobični spoj kulture i tradicije ovog grada najbolje se može doživeti odlaskom u Polinežanski kulturni centar, gde posetioci mogu uživati u lokalnoj hrani i tradicionalnom hula plesu.

Pored popularnih turističkih znamenitosti, među kojima su Pearl Harbor, Bishop muzej, Diamond Head, Honolulu pruža brojne aktivnosti na otvorenom kao što su padobranstvo, surfovanje, ronjenje, plivanje sa ajkulama i delfinima, koje zaista ne treba propustiti.

Ova moderna prestonica mnogo je mirnijeg karaktera nego što njegova okolina i neboderi govore o tome. U istočnom delu se nalaze neki od najluksuznijih hotela, posebno u predgrađu svetski poznatog posetilišta Vaikikija.