Holivudski odmor

Ova egzotična odmarališta ne samo što su savršena za odmor, već su inspirisana poznatim filmskim hiovima. Okružene su plažama na kojima su se snimale poznate scene,  a njihove usluge čine da gosti u potpunosti dožive filmsku atmosferu.

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 01

Turtle Island All-Inclusive Eco Resort, Nanuja Levju Ajlend (ostrvo Kornjača), Fidži inspirisan filmom “The Blue Lagoon” (1980)

Nasukani na divljoj plaži nakon preživelog brodoloma, dvoje dece koje glume Christopher Atkins i Brooke Shields, otkrivaju svoju zrelost i život u dvoje daleko od civilizacije u idiličnom okruženju južnog Pacifikia.

Đavolja plaža (Devil’s Beach) je jednako savršena za bekstvo od svakodnevnice, baš kao što je i predstavljena u filmu. Ostrvo Kornjača je danas privatno ostrvo i celo je pretvoreno u “All-Inclusive Eco Resort” i isključivo je namenjeno parovima. U ponudi je 14 egzotičnih vila sa 14 privatnih plaža i samo 14 parova mogu boraviti u njima u isto vreme.

Sve vile imaju panoramske poglede koji oduzimaju dah i obuhvataju ceo vidik od Plave Lagune do okolnih Jasava ostrva. Vetrovi nose mirise tropskog cveća i morski vazduh. Kuhinja ovih vila se bazira na svežim morskim plodovima i voću i povrću koji se gaje na ostrvu.

Gosti ostrva mogu da šetaju istim plažama, plivaju među istim koralnim grebenima i istražuju istu džunglu kao i filmski likovi. Palme i plitki koralni grebeni duž cele obale ostali su nepromenjeni a ljubitelji ronjenja mogu da iznajme jedrilicu ili kajak i otplove do kraja koralnog grebena koji pruža živopisnu podvodnu sliku.

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 02

Golden Eye Resort, Ian Fleming Villa, uvala Orakabesa (uvala Zlatna Glava), Oćo Rios, Jamajka inspirisan filmom “Dr. No” (1962)

Golden Eye Resort obiluje plažama, tropskom šumom, pećinama i skrivenim mestima. Intimna i neformalna, ova rasjka idila privlači mnoge poznate ličnosti i ljubitelje luksuza. Najupečatljivija od svih vila je Ian Fleming vila u kojoj je odmarao pisac lično, te je po njemu i dobila ime.

Da zidovi ove vile mogu da pričaju, ispričali bi mnoge doživljaje umetnika, pisaca, špijuna i zavodnika. Romantična atmosfera ovog rezorta je više nego opipljiva, ali je i savršeno prilagođena za grupu prijatelja na odmoru ili porodicu. U popunosti je predviđena opuštanju i savršenom bekstvu iz velikih gradova, kao i umetničkim dušama koje traže inspiraciju.

Ime Iana Fleminga koje nosi, nesumnjivo je ističe kao top mesto za kreativnost. Naime ovde je Ian Fleming napisao 13 romana o James Bondu i tako razbio svoju umetničku blokadu. Autor je bio oduševljen bogatstvom pejzaža i pohavlio “vrelo sunce, lepotu prirode i najzdraviji život koji je ovde vodio”.

U blizini ovog rezorta, na plaži Lefing Vaters (Laughing Waters) snimana je i čuvena scena iz filma o agentu Jamesu Bondu “Dr.No”, u kojoj se prvi put pojavljuje glumica Ursula Andress.

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 07

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 04

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 03

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 05

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 06

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 09

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 10

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 11

hollywodski-odmor-wonderlust-wuwu-magazine 12