Dablin

Glavni grad smaragdnog ostrva kako Irsku još nazivaju, predstavlja specifičnu mešavinu savremenog i tradicionalnog.

Oduševiće vas svojom arhitekturom, pabovima, niskim zgradama i srdačnošću domaćina. Pabovi u Dablinu su poznati širom sveta, a neki od najboljih su Doson Laundž, Pab Dejvija Birna, Toners, Doheni i Nezbit i Džoni Foks. Turisti iz svih krajeva sveta dolaze u prestonicu Irske da bi se zabavili, probali čuveno Guinness pivo i uživali u autentičnoj tradicionalnoj irskoj muzici.

Gradski prevoz odlično funkcioniše, ali se vrlo lako grad može obići i pešice. Nacionalni muzej jedna je od kulturnih znamenitosti koju nikako ne smete da zaobiđete tokom razgledanja. Osim toga u obilasku ovog sjajnog mesta obavezno posetite jedan od najpoznatijih svetskih univerziteta Triniti Koledž, Katedralu Hrista iz XVIII veka, Dablinski zamak, Botaničke vrtove, Ginisovu pivaru i Katedralu Sv. Patrika.

Dablin je rodni grad mnogih književnih velikana poput Džejmsa Džojsa, Samjuela Beketa i Tomasa Mura. Posetite ovaj šarmantan i specifičan grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i obavezno kupite jedan Bailey’s kao suvenir.