Ca’ Sagredi, Venecija, Italija

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 01

Smešten u srcu Venecije u četvrti San Marko, luksuzni hotel Ca ‘ Sagredo pruža nezaboravan pogled na veličanstveni Veliki kanal. Njegova lokacija je idealna za istraživanje i uzivanje u čarima ovog jedinstvenog grada. Pruzajuci pravi šarm Venecije u svojim elegantnim sobama koje su unikatno i lepo nameštene, ovaj hotel je pravi muzejski primerak. Prepustite se venecijanskoj kuhinji i lokalnim vinima dok gledate na Veliki kanal sa sjajne panoramske terase u L’ Alcova restoranu. Ili uživajte u osvežavajućem piću i popodnevnom čaju u modernom baru Bar L’ Incontro.

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 02

Biti smesten u Ca ‘ Sagredo hotelu je prava privilegija. Privilegija koja vam pruža mogućnost da budete stalno okruženi pravim uemtničkim delima pa čak i kada radite uobičajene stvari kao što su prepuštanje ukusnim obrocima, ćaskanje sa prijateljima ili jednostavno odmarate u svojoj sobi. Jer ovde umetnička dela su i same stepenice koje vas vode do vaše sobe, freske na sobnim zidovima, venecijanske slike koje datiraju iz 17. i 18. veka, lampe i lusteri od murano stakla, mnoštvo skulptura, pa čak i knjige u prestižnoj hotelskoj biblioteci.

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 03

Ovakav ambijent nastao je zahvaljujući plemićkoj porodici Sagredo koja je nekada posedovala ovu kuću. Sada Ca’Sagredo je luksuzni hotel u Veneciji ,muzej pun izuzetno vrednih dela prikupljenih tokom vremena. U porodici Sagredo rodili su se duždevi, ambasadori, arhiepiskopi i patrijarsi, a njihova ljubav prema umetnosti ovekovečena je upravo ovom palatom u blizini mosta Rialto. Ona je kao simbol, kruna čovekove ljubavi prema umetnosti.

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 04

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 05

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 06

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 07

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 08

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 09

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 10

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 11

ca'-sagredo-venecija-italija-wonderlust-wuwu-magazine 12