Borgo Santo Pietro – Toskana, Italija

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-02

Ovaj prestižni butik hotel koji je poneo nagradu Best Overall Boutique Hotel in the World za 2012. godinu, lociran je na zelenim brdima Sijene sa rajskim pogledom na uvalu Serena. Udaljen je kratkom setnjom od slikovitog sela Palaceto i predstavlja pravu malu oazu luksuza. Idealan spoj prirode, čoveka i umetnosti donosi ocekivani mir i rasterecnost. S obzirom da je u neposrednoj blizini Sijene i Florense, ova vila nudi pun umetnički, kulturološki i istorijski doživljaj.

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-06

Vila Borgo Santo Pietro nastala je kao delo strastvenog Danskog bračnog para Clausa i Jeanette Thottrup, večnih zaljubljenika u Italiju i zelena brda Mareme. Ova vila datira još iz 13. v. Kada je bila korišćena kao utočište monasima i putnicima hodočasnicima koji su putovali iz Engleske i drugih krajeva Evrope u Rim. Restauriranjem su zadržane osnovne karakteristike seoske kuće izgrađene u kamenu, sa finim uklesanim detaljima. Vrt koji se prostire na 5 hektara, napravljen je u stilu italijanskih bašti, te je podeljen na nekoliko delova. Posebno su fascinantne prelepe bašte ruža koje krase zasebno dvorište svake sobe, potom avenije čempresa čije se krošnje nišu duž celog parka. Postoji i poseban deo bašte u kojem se uzgaja mnoštvo raznolikog bilja, kao i organski proizvodi. Bašta pruza onu davno izgubljenu sponu čoveka sa majkom prirodom, koja je toliko zapostavljena u urbanim sredinama.

Italy - Tuscany

Bazen koji se u potpunosti stapa sa prirodnom okolinom, gostima omogućava pun užitak kupanja. Voda koja se iz prirodnog izvora uliva u bazen čini čak i plivanje krajnje autentičnim. Prvoklasna kuhinja zasnovana je na organskoj ishrani iz lične bašte kao i najboljim vinima Francuske i Italije.

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-03

Sve sobe poseduju različite, unikatne, ručno rađene antikvitete, otvorene kamine, specijalno izrezbarene krevete i spektakularne poglede na uvalu. Valle Serena apartman ima pogled koji se protege duž cele doline, a kreveti se odlikuju Rokoko stilom. Santo Pietro apartman je namenjen mladencima, a odlikuju ga francuska vrata koja pravo iz dnevne sobe vode do raskošnog, senzualnog, privatnog balkona. Rimsko parno kupatilo je još jedna umetnost u kojoj doslovno može da se uživa. Via del Pellegrino junior soba ima posebno žensko kupatilo u kojoj kada ima srebrnkastosive noge u obliku lavljih kandži a tu je i stakleni luster. Može se reći da je svaka soba muzej za sebe, a skulpture, uljane slike na platnu, među kojima se mogu naći i reprodukcije poznatih slikara su poseban doživljaj za svakog zaljubljenika u umetnost.

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-04

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-01

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-05

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-07

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-08

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-09

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-10

borgo-santo-pietro-wonderlust-wuwu-magazine-12