Blanket Bey, Novi Zeland Jul17

Tags

Related Posts

Share This

Blanket Bey, Novi Zeland

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 01

Sa svojim veličanstvenim planinama , zelenim livadama , i svetlucavim jezerom, Blanket Bay na Novom Zelandu nudi lepotu, šarm, avanturu, i prizor dostojan da se nađe ufilmovima Petera Jacksona.

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 12

Hambolt planinski venac okružuje ovaj hotel sa jedne strane a obale jezera Vakatipu sa druge. Blanket Bay je blagosloven sa jednim od najneobičnijih lokacija što ga samim tim ističe od rugih hotela na Novom Zelandu . Sama hotelska kuća oduzima dah svojom grandioznom pojavom iako sadrži samo osam soba. Američki posetioci mogu pronaći dosta toga poznatog u njenoj arhitekturi s obzirom da ju je izgradio Ajdaho arhitekta kao omaž ognjištima američkog Zapada .

Spavaće sobe su prelepe sa svojim tavanicama pod drvenim svodovima i starim parketom , kraljevskim krevetima, i privatnim balkonima ili velikim terasama. Apartmanima su uz sve to dodate i više nego prostrane dnevne sobe, dok su brvnare iznanađenje za sebe. Izgrađene su u tradicionalnom kolonijalnom stilu Novog Zelanda i pružaju izvanrednu intimnost. A kada vam dosadi privatnost tu je velika dnevna soba koja se nalazi u središtu kuće , sa trideset metara visokom tavanicom i ogromnim kaminom . Večera se može služiti na zasebnim stolovima u trpezariji ili na terasi odkle se pruža velelepni pogled na jezero i planine (ovaj dpživljaj upotpunjuje i veliki kamin na otvorenom ) , ili u intimnoj atmosferi bara Wine Cave.

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 12

Ovaj hotel nalazi se na samo jedan sat od Kvinstauna koji je poznat kao sportskoadrenalinska prestonica Novog Zelanda. Pruža vam se prilika da iskusite sve od planinarenja i biciklizma do skijanja, vožnje helikopterom i svih vrsta rečnih izleta .

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 12

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 11

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 10

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 09

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 08

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 07

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 06

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 05

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 03

blanket-bay-novi zeland-wonderlust-wuwu-magazine 02