Bangkok za početnike

Uzbudljiva prestonica Tajlanda turistima koji je posećuje prvi put može izgledati veoma konfuzno. Visoka vlažnost vazduha, gužva i buka mogu na trenutak sakriti sjaj Thai avanture. Izdvojili smo za vas nekoliko korisnih saveta za prvi boravak u Bangkoku.

JAI-TH01086

Na samom početku putovanja, ne zaboravite da pri menjanju novca obezbedite što više sitniša. Neophodan je za bakšiš, ali i za automate koji naplaćuju putarinu ili prodaju karte za javni prevoz. Taksi je najčešći vid transporta do hotela. Potrebno je naglasiti vozaču da želite vožnju po taksimetru kao i da ćete vi snositi troškove putarine. Jedino na ovaj način se mogu izbeći dodatni troškovi transporta. Za noćne vožnje po gradu najbolje je izbegavati rikše zbog visokih tarifa i zaobilaznih putanja.

bangkok-za-pocetnike-wonderlust-wuwu-magazine-2

Pri birajnu hotela, treba uzeti u obzir blizinu stanice javnog prevoza. Pored vidne uštede na transportu, stanice su najbolji orijentiri. Ako ipak zalutate, najbolje je da ime hotela prevedete na tajlandski i pokažete lokalnom prolazniku. Veliki deo stanovništva ne govori engleski ali će se potruditi da vam pomogne u snalaženju. Gostoljubivost krasi narod Tajlanda, iskažite poštovanje tradicionalnim Thai pozdravom. Što su dlanovi bliže licu, veće poštovanje iskazujete.

bangkok-za-pocetnike-wonderlust-wuwu-magazine-3

bangkok-za-pocetnike-wonderlust-wuwu-magazine-4

bangkok-za-pocetnike-wonderlust-wuwu-magazine-5