Ashfordcastle, Majo, Irska

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 01

Prvobitno izgrađen kao plemićki dvorac u 13.v., potom preuređen u letnje kotedže za lov i ribolov u 1800. danas AshfordCastle je jedan od najboljih i najluksuznijih hotela u Irskoj. Nekada, je bio u posedu imanja porodice Guinness, datira iz  1228.god. i nalazi se na obali Loh Korib, drugog po redu najvećeg jezera u Irskoj, u živopisnom selu Kang. AshfordCastle je ugostio mnoge poznate ličnosti, te i filmsku i glumacku ekipa klasika “The Quiet Man”, koja je odsela u njemu za vreme snimanja. Takođe u njemu je odsedao i Predsednik i Mrs. Reagan, kao i Pierce Brosnan koji ga je izabrao i za mesto svog venčanja.

Od impozantne spoljašnjosti ulazi se u bogato ukrašen enterijer koji ukazuje na vekovnu brigu i ljubav prema finoci izrade. Hotel je poznat po nagrađivanom Gourmetu u kome se može uživati u hotelskim restoranima Connaught Room i George V kao i u popodnevnom čaju u Drawing Room ili aperitivu u Prince of Wales Cocktail Lounge.

Veliki vrt od 300 hektara nudi gostima AshfordCastle-a pravi baštenski entuzijazam i opuštanje. U vrtu se nalazi veliki broj drveća sa lokalnog ali i globalnog područja, jer su mnoge vrste u njemu specijalno presađene. Većina drveća u bašti datira čak iz sadnje koja se dogodila sredinom 19.v. AshfordCastle nudi i terene za golf, konjički centar the Ashford Equestrian Centre a za ljubitelje ribolova, pecanje u velikom jezeru i rekama koje se nalaze na imanju.

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 07

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 08

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 09

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 10

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 11

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 12

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine -naslovna

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 02

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 03

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 04

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 05

ashword-castle-rska-wonderlust-wuwu-magazine 06