Style-Squared by Z & M

U okviru današnje rubrike Intervju vodimo vas u jedinstven svet mode, zanimljivih detalja i posebnu priču iz blogosfere. Ono što se već na prvi pogled može uočiti na blogu Style-Squared by Z&M jeste doza smelosti i veštog kombinovanja odevnih komada koji svaki put imaju pozitivne efekte i prikazuju nešto novo. Talentovane, Zvezdana i Maja za WUWU Magazine otkrivaju šta ih opušta u slobodno vreme, koliko je zahtevno voditi blog i kako su se već od malih nogu zaljubile u modu.

intervju-wuwu-magazine-1

1.    Kada ste odlučile da pišete o modi i postanete deo blogosfere?

Od malih nogu smo volele i pratile modu. Kao devojčice, jedva smo čekale da nas mama ostavi same kući i tada bismo izvukle gotovo sve iz njenog ormana i satima se igrale sa svim tim nakitom, cipelama, maramama i svim ostalim nama fascinantnim detaljima. Kada smo odrasle, počele smo da čitamo modne časopise, pratimo modne revije i pre nekoliko godina smo zaista počele da cenimo i budemo inspirisane street style-om. Polako smo otkrile mnoge kvalitetne modne blogove i mislile smo da bi bilo interesantno i inspirativno i za nas a i za druge da i mi podelimo naše modne vizije i ideje sa svetom .

2.    Šta je to što Style-Squared by Z&M razlikuje od ostalih blogova?
Mislimo da na blog sceni nema previše blogova koji istovremeno predstavljaju modne vizije i ideje dveju osoba sa veoma različitim modnim stilovima, a čiji stilovi, opet, dopunjuju jedan drugog. Takođe, dosta puta smo dobile komplimente da način na koji mi osmišljamo i sklapamo autfite je skroz poseban i neočekivan, a to je ono čemu mi i težimo i nadamo se da ponekad i uspemo u tome.

intervju-wuwu-magazine-5

3.    Opišite nam kako izgleda jedan vaš prosečan dan?

Maja se budi jako rano jer voli da ide u teretanu pre posla i jako je motivisana što se tiče fitnesa i zdravog života. Zvezdana više voli jogu i pilates koje upražnjava nakon završetka radnog dana, kao sav normalan svet ! S obzirom da obe radimo, deo dana od 8h do 16 h  je rezervisan za posao, koji nema dodirnih tačaka sa modom. Budući da smo ne samo sestre već i najbolje drugarice i najbliži prijatelji, vrlo često se desi da organizujemo neku zabavnu aktivnost nakon posla kao što su odlazak na  kafu ili brzi šoping . Iz istog razloga i živimo u istoj zgradi , samo 3 sprata udaljene jedna od druge! Budući da smo non-stop zajedno, i gotovo sve radimo u duetu, drugačiji  aranžman nam ne bi nikako odgovarao. Večeri se uglavom provode u krugu porodice, a vikendi su tu za slikanja i obaveze oko bloga.

4.    Šta je to must have od odevnih komada za ovogodišnju zimsku sezonu ?

Zvezdana : Za mene je izuzetno bitan dobar kaput u nekoj neutralnoj boji koji je dobrog kroja i od kvalitetnog materijala. Ako se uz to dodaju jednobojne salonke sa opasno visokom štiklom – sve ostalo je lako. Sa ovakvim kvalitetnim komadima kao osnova mogućnosti su neograničene! Uz ove komade se mogu dodati farmerke, elegantne pantalone ili ( pencil skirt – kako se kaže na našem jeziku pencil skirt?:) ) rolka, košulja ili džemper  i uvek ćete izgledati doterano i moderno.

Maja :  Za ovu zimu morate imati makar jedan upečatljiv komad od kariranog materijala, bilo da je to suknja, pantalone ili kaput. Takođe, smatram da je šljampav, veliki, dugačak rolka džemper još jedan must have za zimu. Možete ga nositi kao haljinu , kao džemper, možete ga upariti  sa kožnim pantalona ili uskim farmerkama… postoji mnogo fantastičnih opcija!

intervju-wuwu-magazine-4

5.    U čemu pronalazite inspiraciju za svoje odevne kombinacije ?

Inpiraciju pronalazimo svuda oko nas! Modni blogovi, modne revije, street style, svetske zvezde šou biznisa, umetnost – sve su to neiscrpni izvori inspiracije. Inspiracija nam dolazi stalno i sa svih strana, tako da imamo jednu svesku u kojoj zapisujemo sve ideje jer bi smo ih inače zaboravile. Jedini problem je naći vremena i prilike da se sve te modne ideje pretoče u stvarnost!

6.    Koja su vaša interesovanja pored mode? Šta vas opušta u slobodno vreme ?

Moda je naš hobi i naša strast,  ali naše obrazovanje i profesije nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa istom. Zvezdana je diplomirani sociolog, dok je Maja magistar političkih nauka. Obe volimo umetnost, operu, balet, kinematografiju. Međutim, Maja je vezana za svet politike, izuzetno voli muziku i jako je disciplinovana sto se tiče zdrave ishrane i fitnesa. Zvezdana je, sa druge strane, talentovana što se tiče plesa, odlično kuva i uživa da  ručno pravi i transformiše male aksesoare koje često koristimo i na našem blogu.

intervju-wuwu-magazine-2

7.    Koji su vaši omiljeni modni dizajneri, i zbog čega ?

Zvezdana : Dizajneri poput Alexander Wang, dizajnerski duo Proenza Schouler i Thierry Mugler reprezentuju modne stilove u kojima ja sebe pronalazim i osećam se komotno, a opet posebno. Volim taj neki androgeni minimalizam, eklektičnost i futurizam u modi i ovi modni stilovi potpuno odgovaraju mom senzibilitetu.
Maja : Ja bih rekla da sam ja više klasična duša, volim ženstvenost, volim suptilnost i lepotu u modi. Tu su naravno uvek mali specifični detalji koji su tu da začine i učine zanimljivom svaku modnu priču. Stoga, mom senzibilitetu više odgovara Vivien Westwood, Oscar de la rentaJean Paul Gaultier u malim dozama uvek je dobrodošao.

8.    Navedite nekoliko prednosti i mana bavljenja modnim blogom?

Prednosti bavljenja blogom su mnogobrojne i za nas koji volimo modu su neprocenjive. Upoznajete ljude iz sveta mode, dobijete priliku da sarađujete sa ljudima iz iste branše, učite od drugih i drugi uče od vas i vaš stil neminovno evoluira i postane bolji i jedinstveniji zbog svega navedenog…
Sa druge strane, bavljeneje modnim blogom oduzima zaista mnogo vremena i truda. Ljudi nekada znaju da budu zli i zavidni i svako ima pravo da vas osuđuje i daje svoje mišljenje. Ipak,  sve je to zanemarivo i ne previše bitno ako je to ono što zaista volite i uživate u tome kao što je slučaj kod nas.

intervju-wuwu-magazine-6

9.    Koje poznate ličnosti po vašem mišljenju imaju savršen stil?

Zvezdana : Ja sam oduvek bila veliki ljubitelj stila pevačice Gwen Stefani ! Rihanna je u poslednjih nekoliko godina postala pravi risk-taker i dopada  mi se njena hrabrost kao  par njenih skorašnjih futurističkih i smelih izleta u modi.  Glumica Zoe Saldana ima sjajan stil, pogotovo kada je u pitanju  red carpet.

Maja: Iako ne mogu reći da se moj stil poistovećuje sa stilom ovih dama, mogu reći da se divim originalnosti i smelosti gospođice Dite Von Tiz i uvek fantastične Ane Delo Ruso.

10.    Za kraj, koja je vaša poruka čitaocima WUWU Magazina?

Budite hrabri, ne bojite se eksperimentisanja u modi jer samo tako ćete pronaći svoj jedinstveni stil.  Bez obzira na sve,  trudite se da se uvek dobro zabavite. I naravno, čitajte WUWU Magazin!

intervju-wuwu-magazine-7

 

1