Mali Iv – Slurp-O-Rama & Cutensils

Kao podsetnik da se sreća krije u malim stvarima, u današnjoj rubrici upoznaćete osobu koja za sebe kaže da je „avanturista u malom, industrijski i veb dizajner po profesiji, gurman u kuhinji i predani zaljubljenik u muziku”. U pitanju je autorka bloga Slurp-O-Rama & Cutensils, industrijski i veb dizajner, Ivana Popović, poznata kao Mali Iv. Sa zadovoljstvom vam predstavljamo ovu inspirativnu i originalnu mladu damu koja svakodnevno živi i dizajnira život iz svojih snova.

Zahvaljujući našoj pozitivnoj sagovornici, svi kreativci koji čitaju WUWU Magazin, imaće priliku sledeće nedelje da pročitaju tekstove koje potpisuje Mali Iv! Do tada, uživajte u inspirativnim odgovorima i saznajte u čemu Iv najviše uživa, gde pronalazi inspiraciju i još mnogo drugih interesantnih detalja.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-01.png

1. Draga Ivana, reci nam ko je zapravo Mali Iv?

Mali Iv je pre svega Ivana koja je supruga, ćerka, sestra, unuka i prijateljica svim ljudima koji su je prozvali tim nadimkom tokom godina. A pored toga je industrijski dizajner koji se bavi svim sferama dizajna i umetnosti, pronalazač i sakupljač sreće u malim stvarima, čajoljubac, gurman i ljubitelj dobrog zvuka.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-9.jpg

2. Kako izgleda svet iz ugla jedne kreativne blogerke, industrijskog i grafičkog dizajnera? 

Ružičasto! Kada počnete da filtrirate sve oko sebe i shvatite da je život isuviše kratak da biste se bavili stvarima koje cede previše energije i duha, onda pažnju i interesovanja počnete usmeravati ka pravim vrednostima. Ja godinama ne gledam televiziju i ne čitam novine, već svoje slobodno vreme trošim na male stvari, na čitanje knjiga, izučavanje dizajna, umetnosti i treniranje kreativnosti kod sebe. Od kada sam počela da se bavim grafičkim dizajnom, shvatila sam da primećujem svaki detalj oko sebe i da svaki taj detalj proučavam na neke neverovatne načine, počevši od boja, formi, tipa fonta, šare, tako da mi mozak radi 200km/h i ponekad ne mogu da spavam od ideja koje se nakupe tokom dana.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-10.jpg

3. Koji je po tebi najvažniji aspekt da bi se bavila ovakvim poslom i u čemu najviše uživaš?

Originalnost i iskrenost. Originalnost se „dobija” kada sebi dozvolite da istražujete, da se prepustite i u čitavoj toj priči snažno verujete u sebe. Iskrenost je nešto što „dobijate” vaspitanjem i smatram da je to možda čak i najbitniji aspekat u blogovanju i povezivanju sa čitaocima. U dizajnu je bitna opet ta originalnost, ali i čvrst stav kojim branite svoje delo i umetnost, kao i mnogo istraživanja i vežbanja.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-18.png

4. Kada si odlučila da pišeš o dizajnu života i hrane i postaneš deo blogosfere?

Razmišljala sam o tome godinama unazad. Svaki pokušaj se završavao neslavno, jer sam uvek imala preča posla i nikada nije bio „pravi trenutak”. A onda su mi se desili ne tako lepi događaji i ja sam preko vikenda odlučila da stvorim jedno mesto, ne sluteći da će mi ono biti spas i uporište u narednim mesecima. Nakon godinu i po dana, blog je postao jedan veliki životni projekat koji je počeo da mi donosi toliko toga lepog, ali i korisnog, da svakim danom postajem sve bolja osoba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Šta je to što Slup-O-Rama & Cutensils razlikuje od ostalih blogova?

Heh, ne znam kako da odgovorim na ovo pitanje, možda bi ljudi koji čitaju moj blog najbolje umeli da daju odgovor. Verujem da je svaki blog unikatan na svoj način, valjda uzevši u obzir činjenicu da ga pišu različiti autori. Kod mene znam da ljude privlači pozitivan i veseo stav, preporuke i priče iz privatnog života koje naknadno ulepšaju svaku priču i daju joj poseban šmek.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-22.jpg

6. Koja je tvoja dnevna doza kreativnosti? Gde pronalaziš inspiraciju kada su recepti u pitanju?

Dnevna doza Instagrama i Pinteresta – i nikako drugačije.  Trudim se da pratim ljude i blogove koji su kreativni i koji u meni bude dobre ideje. Isto važi i za recepte, samo što najveću dozu inspiracije crpim iz okoline. Mislim da nema boljeg boosta od odlaska na pijacu tokom jutra i uživanja u svim tim bojama i mirisima.

Collage

7. Koje su to zanimljivosti sa kojima si se susrela baveći se ovim poslom?

Upoznala sam divne ljude i prijatelje. Mislim da je to prva stvar na koju pomislim kada mi neko postavi ovo pitanje. Takođe, spoznala sam sebe i svoje želje, kao i granice do kojih mogu ići, ali i podigla sam svoje samopouzdanje koje je u prošlosti uvek gubilo u borbi sa perfekcionizmom.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-6.jpg

8. Koja je tvoja omiljena kuhinja?

Mediteranska – uvek bila i ostala. Mediteran je moje rajsko mesto i veliki izvor inspiracije. Da li su to grčki ili italijanski sastojci, nije ni bitno dokle god ima salate, maslinovog ulja i dobrog sira. Taljatele i pica su moji specijaliteti i hrana u kojoj se najčešće „davim” bez griže savesti.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-11.jpg

9. Odakle potiče tvoja ljubav prema čajevima? Da li izdvajaš neki koji ti je posebno drag?

Ne znam odgovor na ovo pitanje,  ali zaista! Baš sam dugo pokušavala da se setim trenutka kada sam odlučila da počnem to čajno putovanje i valjda je to bilo tako davno, da je prosto nemoguće vratiti se tako daleko u prošlost. Ali ono što znam, jeste činjenica da sam pre svega veliki ljubitelj šolja i do skoro nisam pila kafu, pa ja valjda čaj bio jedini logičan izbor. Naravno, kasnije je s godinama sve to preraslo u jedan sasvim novi, bitan i zen ritual, tako da je danas čaj za mene mnogo više od onoga što je bio kada sam bila mala. Volim da pijem crne čajeve i Rooibos sa dodatkom vanile.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-8.jpg

10. Na čemu trenutno radiš? Kakve novosti čitaoci tvog bloga mogu da očekuju u budućnosti?

Trenuto radim na redizajnu bašte Jazz Bašte – jednog od najlepših i najposebnijih mesta u Beogradu, ali i na jednom sasvim novom i zanimljivom projektu o kome će tek biti reči. Na blogu mogu da očekuju neke nove kutke, ideje i kadrove, ali i priče, s obzirom da mi se u životu trenutno dešava puno bitnih i lepih promena.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-13.jpg

11. Za kraj, koja je tvoja poruka čitaocima WUWU Magazina?

Hm, a kako drugačije, osim par mojih mantri koje me vode sve ove godine, drže na zemlji i guraju unapred kada je teško: „Sve se dešava sa razlogom”, „Verujte u sebe” i „Sreća je u malim stvarima”.

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-21.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-30.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-7.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-24.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-20.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-2.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-3.jpg

mali-iv-intervju-wuwu-magazine-dizajn-4.jpg