Branislava Antović

U današnjoj rubrici sa zadovoljstvom vam predstavljamo modernu, atraktivnu i inspirativnu mladu devojku koja stoji iza bloga Brana’s Divine World. Branislava Antović neguje istinsku ljubav prema onome što radi i za svaki vid rada na sebi, ulaganja u nešto svoje ima samo reči podrške. Saznajte kako je došla na ideju da pokrene blog, šta je inspiriše i kako opisuje svoj stil.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-01

1. Draga Brano, opiši nam prosečan dan jedne moderne novinarke

Kada se bavite poslom kakav je full-time bloging, nemoguće je pobeći od dana u kojima ste vezani za svoj kompjuter  više od 10 sati. Takvih je minimum 3 u mojoj nedelji. Ostali podrazumevaju sastanke, fotografisanje, odlazak na događaje i promocije koje imaju veze sa tematikom bloga. Vikendi su retko sporiji i, uglavnom, predstavljaju radni dan kao i bilo koji drugi tokom nedelje. Naravno, dan predaha je neophodan svakom, te se i ja vodim time, ali u mom kalendaru vikend kao takav više ne postoji. Čak i kada rešim da svoj dan maksimalno posvetim uživanju, moj posao je tu negde oko mene u vidu mejlova, poruka ili komentara.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-10

2. Kako si došla na ideju da pokreneš svoj blog?

Ideja za pokretanje bloga rodila se spontano, kao posledica moje želje da sebi stvorim kutak na kojem ću moći da se izrazim i podelim svoju ljubav prema pojavama koje me inspirišu i ispunjavaju. Kao tada tek diplomirani novinar, videla sam blog i kao priliku da vežbam svoje prste i ne dozvolim sebi da se otuđim od pisanja. Ujedno, blog  je bio moj način da začinim svoju svakodnevnicu i priuštim sebi malo kreativnog bega od svakodnevnice.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-7

3. Tvoje ideje su shvaćene, usvojene i njima se dive kako mladi tako i oni nešto stariji. Koliko uloženog vremena i truda se krije iza tog uspeha?

Najpre veliko hvala na ovako lepim rečima. Ipak, mislim da je tajna u tome što to nisu moje ideje, već ideje svih nas koji se trudimo da i dalje cenimo neke prave stvari, pojave, ljude. Ideje o kojima se manje priča, koje se guraju u stranu pod prilivom „popularnog”, navodno traženog i ne baš tako kvalitetnog sadržaja. Lično, samo se trudim da uvek budem ono što jesam i da sa svojim čitateljima delim sve ono što me istinski ispunjava i što vidim kao kvalitetan način za izgraditi sebe. Da, to iziskuje puno truda, ali kada je on posledica iskrene ljubavi prema onome što radite, onda je sve zapravo samo užitak.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-4

4. Do sada si pokazala da si izuzetno predana svom radu i da tvoje ideje nemaju granica. Da li si zbog toga osetila umor ili zasićenje u nekom trenutku?

Naravno, ali sve je to kratkog daha i traje samo dok se ne resetujem i dobro odmorim. Zasićenje, kao i ushićenje, sastavni je deo svakog posla, te i mog, ma koliko on sa strane delovao zabavno, uzbudljivo, pa i glamurozno.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-5

5. U čemu pronalaziš inspiraciju za svoje odevne kombinacije i šta je to što Brana’s Divine World  čini posebnim?

Najčešće me inspirišu sami komadi. Uvek dam primat jednom i onda na osnovu njega gradim čitavu priču. Što se tiče posebnosti mog bloga, malo mi je nezgodno da sama pričam na tu temu. Ali ako bih prenela utiske svojih čitatelja i ono što oni ističu kao posebno, onda to jesu tekstovi koji prate postove i priča samog bloga koja se ne zadržava samo u granicama modnog.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-14

6. Kako bi definisala svoja modna pravila?

Nema ih previše. Zapravo, možda samo jedno, po kojem se trudim da i u pogledu garderobe uvek ostanem dosledna sebi i svom stilu, bez obzira na aktuelno i popularno.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-12

7. Koje teme su najviše čitane i ispraćene pozitivnim komentarima?

Možda će vas iznenaditi ovaj odgovor, s obzirom na to da je moj blog profilisan kao modni i lifestyle, ali devojke poprilično vole postove o kozmetici. Prošle godine je upravo jedan takav post bio među najčitanijima. Naravno, outfit postovi su tradicionalno vrlo traženi, ali bez konkurencije najpozitivnije rekacije izazivaju „Preporuka’’ i „Šta raditi ovog vikenda’’ postovi. To su pravi lifestyle postovi sa predlozima na račun filmova, knjiga, serija, sajtova, događaja u gradu, i čitateljke, a i čitatelji kojih ima sve više, zaista ne štede reči hvale za njih.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-16

8. Koje su to zanimljivosti sa kojima si se susretala baveći se ovakvim poslom?

U svojoj zanimljivosti prednjače ljudi. Njihova različitost, a ujedno i sličnost. Veličina jednih, i suženost drugih. To koliko pojednci mogu da inspirišu i nadahnu, a neki drugi iscrpe. Otkrivanje različitih karaktera, njihovo upoznavanje i učenje kako se sa njma nositi.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-9

9. Koja je tvoja poruka našim čitaocima koji razmišljaju da zakorače u svet blogosfere?

Samo napred! Za svaki vid rada na sebi, ulaganja u nešto svoje i truda da rezultati tog rada budu što bolji imam samo reči podrške! Sedenje i kukanje nad državom neće doneti ništa novo. Ali želja i trud da sami nešto promenite, hoće sigurno. Verujte mi na reč.

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-3

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-19

branas-divine-world-wuwu-magazine-intervju-8