Ana V. Đurđević

U okviru današnje rubrike Intervju predstavljamo vam Anu V. Đurđević, talentovanu  autorku bloga Prstohvat soli. Ono što se već na prvi pogled može uočite jeste da pored sjajnih recepata blogom obiluju fotografije vrhunskog kvaliteta što sve zajedno daje posebnu čar celoj priči. Pored sjajnog bloga, studija istorije umetnosti, Ana je i jedna od urednica online gastro magazina MEZZE, kao i ljubitelj filmova Wim Wenders-a. Hrana je nešto što je oduvek interesovalo, kao i traganje kroz carstvo ukusa, aroma i novih recepata. Za WUWU Magazin otkriva u čemu pronalazi inspiraciju, koje je to najzahtevnije jelo, kao i novosti vezane za blog i još mnogo toga…

1. Kako ste došli na ideju da pokrenete ovakvu vrstu bloga ?

Volim hranu, a volim i fotografiju, dugo sam pratila nekoliko domaćih i stranih food blogova, inspirisana njima neobavezno sam započela pisanje bloga, ne sluteći gde će me to odvesti. I ispostavilo se kao odluka koja mi je donela dosta toga lepog.

2.  Opište nam kako izgleda jedan Vaš dan? Koje su to zanimljivosti sa kojima ste se susreli baveći se ovim poslom ?

Trenutno moj život čine knjiga, spremanje ispita i kompjuter. Ne vodim baš uzbudljiv život momentalno.

Najzanimljivije što mi je blog doneo jesu ljudi. Ljudi koji dele ista interesovanja i strast prema dobroj hrani i druženju. Sve ostalo je zanemarljivo.

3.  U čemu pronalazite inspiraciju za recepte ?

Inspiraciju crpim u svakodnevnici, pitanju šta mi se danas jede, trenutnoj poziciji namirnica u frižideru, ponudi na pijaci, bakinoj svesci sa receptima…

kolaz1

4.  Šta je to što je nezaobilazno na našim trpezama tokom predstojećih zimskih dana ?

Mamina sarma i sitni kolači! Zima me asocira na sarmu, kao i većinu verujem, kada nam je dozvoljeno da jedemo masniju hranu. A kako volim slatko ne mogu da ne spomenem kolače koji me asociraju na praznike.

5. Koja je Vaša omiljena kuhinja i zbog čega ?

Nemam omiljenu jer volim sve da jedem i stalno sam u potrazi za novim ukusima. Ako, nešto treba da izdvojim onda je to Mediteranska kuhinja. Jednostavna i lagana jela za koja su nam namirnice dostupne, dosta maslinovog ulja, aromatični začini, riba, povrće…

6. Koje je najzahtevnije jelo koje ste do sad pripremali ?

Kategorija zahtevnosti mi nije bliska, ali mogu da kažem da mi je i dalje problem kada se suočim sa celim piletom. Činjenica da to golo stvorenje treba da raskomadam me svaki put razoruža. Iako, mnogo volim da ga jedem.

kolaz2

7. Da li pratite rad domaćih i svetskih kuvara? Čiji rad Vam se najviše dopada?

Domaćih ne, mislim da na tom planu jako kaskamo za svetom. Zvučaće kao kliše, ali volim to što radi Jamie Oliver. Sviđa mi se njegov pristup kuvanju i čovek je stvoren za TV,  ima potrebnu harizmu i nekako sve radi prirodno, čak i kada deluje napadno.

8. Pored kuvanja, koje su to još stvari koje Vas opuštaju u slobodno vreme?

Filmovi! Maksimalno uživam u filmskim seansama koje sebi redovno organizujem.

kolaz3

9. Koje su to novosti koje čitaoci Vašeg bloga mogu da očekuju u budućnosti?

Novosti su uglavnom vezane za saradnje i kampanje u kojima ću učestvovati, ali više o tome uskoro.

10. Za kraj, koja je Vaša poruka čitaocima WUWU Magazina?

Ljudi, kuvajte! Domaća hrana je mnogo ukusnija i svakako zdravija od brze, restoranske. Lepo je s vremena na vreme jesti i takvu vrstu hrane, ali domaća je mnogo bolja. Eksperimentišite, probajte, igrajte se, kršite pravila kada kuvate… Sem kada pravite kolače i torte, tu se trudite da koliko-toliko ispoštujete recept. Obavezno probajte stvari koje tvrdite da ne volite, iznenadićete se koliko se ukus menja sa godinama!