Žena – nekad i sad

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-01

U periodu od kraja ere nemog filma do šeste decenije prošlog veka, nastupilo je zlatno doba filma koje je sa sobom donelo zanos holivudskim glamurom oličenim u spoju lepote, elegancije, ali i kvaliteta. Taj period obeležile su glumice poput Merilin Monro, Marlena Ditrih, Liz Tejlor, Grejs Keli, Greta Garbo i mnoge druge. Zanimljivo je to što neke od njih i danas predstavljaju oličenje ženstvenosti, lepote i stila. Pritom, bile su izrazito privlačne, a potpuno lišene vulgarnosti.
Međutim, kako XXI vek sa sobom donosi opsednutost telesnim, vulgarnim i pornografskim sadržajima, dolazimo do paradoksalnog stanja. Sa jedne strane, vidimo žene koje insistiraju isključivo na isticanju atributa, a sa druge strane vidimo ravnodušne žene, odnosno žene potpuno nezainteresovane za svoj spoljašnji izgled. Možda baš zato, neretko čujemo kako neka od nas nema vremena, sredstava, pa čak i interesovanja za sopstvenu spoljašnost.

Ipak, između ovih krajnosti, postoje i žene koje vole sebe i svoj svet, te im ta ljubav predstavlja put za građenje svoje spoljašnjosti (kroz koju svaki čovek može naslutiti i unutrašnjost). Upravo zato, danas je svakoj ženi izazov zaintrigirati na način starih diva: lepotom, suptilnošću i harizmom. Dakle, budimo obučene tako da nam niko ništa ne može dodati, ni oduzeti, a ipak budimo dovoljno prirodne da svako uživa u našem prisustvu.

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-02

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-03

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-04

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-05

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-06

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-07

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-08

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-09

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-10

fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-11

naslovna-fotografija-zena-nekad-i-sad-fashion-wuwu-magazine-00