Suknje kao inspiracija

Suknja-Kao-Inspiracija-wuwumagazine.com-1

Zašto smo prestale da nosimo suknje? Ovo pitanje danas možemo postavii svakoj trećoj ženi, ali bismo verovatno ostali bez odgovora. Veliki broj žena je aktuelnost nošenja pantalona dočekao i prihvatio sa oduševljenjem. Međutim, sadašnji modni talas je vratio suknje na obalu svakidašnjice, te je zato vreme da se zapitate: koliko sukanja vi imate u svom ormaru?

Zanimljivo je to što suknja svakoj ženi daje, odnosno vraća, onaj zaboravljeni oreol ženstvenosti, tražeći za uzvrat jedino umeće nošenja. I čuvena Merilin Monro je obožavala suknje, kao i haljine, pa je možda baš zato stvorila gotovo mitsku sliku ženske figure oko čijih se kukova vijori vetar poigravajući se rubovima njene suknje. Ta slika je ostavila za sobom čežnju i opijene osmehe koji su prisutni čak i danas, ceo vek kasnije. Dakle, suknja jeste i predmet večite inspiracije, upravo zbog toga što u oku onoga koji posmatra, budi različite, a individualne projekcije.

Pritom, suknja ne mora nužno biti kratka, zato što su konačno u trendu i one „tik iznad kolena“, koje intrigiraju svojom lepršavošću i vetrom u njima!

Pa, osmelite se, ako to već niste učinile i dopustite sebi da postanete inspirisana žena, ali i žena koja inspiriše. Kolena  jesu jedan od mističnih delova ženskog tela,  a ipak se prednost daje onima koji predstavljaju „veličinu“. Međutim, veličina je najmanje bitna! Naprotiv, važne su konture i linije, važna je boja i sve one pojedinosti koje ženu čine jedinstvenom i neponovljivom.

Miroslav Krleža je to  veoma lepo dočarao u jednom svom delu: „Žena! Žena! Ma jasna mi je ko na dlanu! Sve mi je jasno. Nije vrijedno. Pa ipak! Eto! Ne mogu ja bez nje! O, jučer! Jučer sam je vidio poslednji put. Na Potoku. Padala je kiša, a ona je podigla suknje, pa joj se vide noge, o, one noge! Proklete njene noge! A ja sam pao pred onim njenim glupim nogama u blato, a ona se smijala.”

Pa, šta čekate?

Probudite svoj svet i dozvolite mu da bar ponekad bude obojen i lelujav!

Suknja-Kao-Inspiracija-wuwumagazine.com-2

Suknja-Kao-Inspiracija-wuwumagazine.com-3

Suknja-Kao-Inspiracija-wuwumagazine.com-4

Suknja-Kao-Inspiracija-wuwumagazine.com-5