Večni i nezaboravni filmski stilovi

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine01

Ove filmske junakinje ćemo zaisgurno pamtiti ne samo po njihovim ulogama vec i po karkaterističnoj odeći koja je ostavila večni trag na modnoj sceni.

Od Audrey Hepburn, njene uske crne haljine, biserne ogrlice i mačkastih naočara za sunce u filmu “Breakfast at Tiffany’s”, mala crna haljina je neizostavna u svakom ženskom ormaru. Natalie Portman slikana je na naslovnici modnog časopisa u identičnom stilu.

Marilyn Monroe, njena bela haljina i crveni ruž za usne ostali su i danas simboli ženstvenosti i seksipila. Oživljavanjem lika Marilyn Monroe, glumica Michelle Williams u filmu “My Week with Marilyn” vratila nam je ponešto od njenog retro glamura.

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine02

Poznata kao BB – Bridgitte Bardot i njen floralni print, čipkasti veš, nezaobilazni blue jeans, sanzulane usne i razbarušena divlja kosa u filmu “And God Created Woman”. Danšnji modni trendovi neodoljivo podsećaju na njen stil, što i potvrđuje kampanja brenda Guess sa Claudiom Schiffer.

Mia Farrow u filmu “Great Gatsby” donosi glamurozni nakit, Holivudski šik, haljine sa kristalnim aksesoarom, te zlatna i bela postaju dominantne nijanse a ovaj stil vraća nam se ovog leta na velika vrata rimejkom filma sa Carey Mulligan u glavnoj ulozi.

Ko je mogao da odoli preobražaju Sandy D iz filma “Grease”, koja je zamenila školsku uniformu sa uskim kožnim pantalonama i kožnom jaknom? Rok stil je i dalje u modi a žene i danas vrlo rado svoje poslovne uniforme zamenjuju uskim komadima za večernje izlaske. Girl power nalazimo i u filmu “Flashdance”, helanke, grejači, over-sized džemperi koji padaju na jedno rame otkrivaju drugu stranu obične devojke koja radi u rudniku a uveče pleše u klubu. Ove sličnosti nalazimo i u stilu Jessice Albe u filmu “Honey” koja savršeno kombinuje sportsko-ulični stil i over-sized stvari sa senzualnim kožnim komadima.

Kaubojske čizme, teksas, karirane košulje i nezaboravni “Footloose”.

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine07

San svake devojke je garderober Carrie Bradshaw! Sarah Jessica Parker postala je nova ikona stila, idol današnjih devojaka, a njen stil utiče na mnoge modne trendove, te su filmovi “Sex & The City” postali su kult, baš kao i serija.

Noviji filmovi i njihove glavne junakinje koje se mogu pohvaliti svojim kostimima i uticajima na današnju modnu scenu zasigurno su : Natalie Portman kao Nina Sayers u svom baletskom kostimu u filmu “ Black Swan”, Kristen Stewart kao Bella Swan u svojoj čipkastoj venčanici u filmu “The Twilight Saga: Breaking Dawn Pt.1”, Keira Knightley kao čuvena Anna Kareninna u raskošnom krznu, a sa nestrpljenjem se očekuje venčanica Vatrene devojke Katniss Everdeen koju tumači oskarovka Jennifer Lawrence u filmu “ Catching Fire”.

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine03

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine04

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine05

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine06

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine07

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine08

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine09

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine10

filmski-stilovi-fashion-wuwu-magazine11