The Great Gatsby moda

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 10

Sa Baz Luhrmannovom adaptacijom Fitzgeraldovog klasika iz 1925.god. The Great Gatsby, koji kod nas dolazi u bioskope sledećeg meseca, na modnu scenu se vraca glamur 20-tih. U glavnim ulogama su Leonardo DiCaprio kao Jay Gatsby, Carey Mulligan kao Daisy Buchanan i Tobbie McGuire kao Nick Carraway.

Tiffany & CO. je dizajnirao posebnu liniju nakita sačinjenu od dijamanta i bisera koji će nositi lik Daisy. Poznato je da je i sam Fitzgerald je bio stalni kupac ovog brenda. Tiffany će takođe napraviti dekoraciju od srebra koja će se naći kao deo enterijare  u kući Gatsbyja.

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 11

Ipak sve oči uprte su i u mladu glumicu Carey Mulligan i njenu ogromnu transformaciju u modnom stilu, kao I to kako će izneti zahtevnu ulogu Daisy Buchanan. Daisy je moderna ali klasčina, a dizjaner Miuccia Prada zadužena je za glamurozne haljine u nijansama rezedo zelene, safirno plave, zlatno žute, violet i srebrne. Svi kostimi za film inspirisani su stilovima modnih kuća Miu Miu i Prada. Klasične, vintidž dvadesete biće zamenjene modernim dvadesetim, a svetlucave haljine sa kristalnim aksesoarima i resama, dijademe i nakit sa cvetnim motivima, kristalne klač tašne, krzno i perje daće poptpuno novi izgled ovom neprolaznom klasiku. Miuccia Prada u saradnji sa dizajnerkom Catherine Martin kreirala je preko 40 stilova za ženske likove. Saradnja sa američkim brendom Brooks Brothers pomogla u osmišljavanju kostima za muške likove i vraćaju nas na eleganciju crnih odela, leptir mašni, a svakodnevnom glamuroznom stilu polo bermuda i lanenih košulja u zemljanim tonovima.

The Great Gatsby vraća nas u godine glamura, bogatstva i maštanja o američkom snu, blještavosti velikih zabava i džez muzike.

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 01

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 02

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 03

THE GREAT GATSBY

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 05

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 06

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 07

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 08

gatsby-style-fashion-wuwu-magazine 09