Parfem ili sećanje?

Parfem-ili-secanja-wuwumagazine.com-1

Koliko puta se dogodilo da ste osetili miris nečijeg parfema i zastali ste, okrenuli se ili ste na trenutak zatvorili oči? Parfemi svakako jesu obavezni modni detalj svake žene i svakog muškarca, ali mirisi jesu i put do pojedinih poglavlja našeg života. Oni boje prošlost i bez ikakvog pitanja razlivaju se i po sadašnjosti.

Svoju priču parfemi započinju u Mesopotamiji, pre četiri hiljade godina, kada su otkriveni mirisni štapići. Zanimljivo je da je prvi oblik parfema nastao upravo tako što su mirisni štapići stavljani u vodi ili ulju, nakon čega bi oni posle određenog vremenskog perioda poprimili mirisna svojstva i potom se mazali po telu.

U prilog tome da parfemi nisu samo deo mode  ide činjenica da su oni u drevnim kulturama poput egipćanske, persijske, rimske, pa i grčke, imali različitu simboliku koja vrlo često biva povezana sa misticizmom. U okviru toga, telo jeste tačka u kojoj se spajaju, a onda i prožimaju ovostrano ‒ spoljašnje i onostrano ‒ unutrašnje.

Iako vreme sa sobom donosi ekspanziju parfema, njihov učinak ostaj isti: miris predstavlja trag svakoga od nas. Kao takav, miris je u dosluhu sa harmonijom ili pak disharmonijom sveta u nama. On je odraz sopstvenog izbora, pa svakome od nas drugačije stoji. Zato pažljivo birajte svoj miris! Opor ili sladak, jednoga dana će postati deo nečijeg sećanja.

naslovna-fotografija-fashion-wuwu-magazine-1

Parfem-ili-secanja-wuwumagazine.com-2

Parfem-ili-secanja-wuwumagazine.com-3

Parfem-ili-secanja-wuwumagazine.com-4