Met Ball 2013

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine01

Ovogodišnja tema svečanosti Met Ball 2013 je “Punk: Chaos to Couture”. Gosti ove svečanosti – poznate ličnosti, hrabro su istakle svoju glamuroznu pank stranu.

Zihernadle i nitne bile su prikačene na svečane haljine i aksesoare, dok su male kozne jakne bile ukrašene nitnama i bodljama.

Najekstravagantnije su bile Madonna i Sarah Jessica Parker sa tijarom (Treacy Mohican) u svojoj balskoj haljini (Giles Deacon) i somotskim (Repossi) čizmama preko kolena. Beyonce je zablistala u svojoj vatrenoj haljini i tonovima zlatne i crne (Givenchy Couture by Riccardo). Sienna Miller je svoju jednostavnu belu haljinu upotpunila kožnom jaknom sa bodljama, a one su se našle čak i na njenom aksesoaru (Burberry) baš kao i kod Care Delevigne (Burberry). Pored bele, crne i zlatne boje, dominirala je kraljevska crvena kao i bordo koje su nosile Kristen Stewart (Stella McCartney), Kate Mara (Delpozo),. Blake Lively (Gucci Première), Nina Dobrev (Monique Lhuillier) i Doutzen Kroes (Theyskens’ Theory) (podsetile su nas na to koliko korseti mogu biti privlačni. Mlade zvezde Jennifer Lawrence (Christian Dior),  Hailee Steinfeld (Donna Karan – Atelier) i Lily Collins (Moschino) zasijale su u haljinama sa kristalnim detaljima. Anne Heathaway sa svojom platinasto plavom kosom bila je pravo iznenađenje kao i njena gotovo u potpunosti providna haljina sa perjanim detaljem oko rukava (Valentino).  Čipka je bila neizostavan detalj na ovom događaju a krasila je haljine Taylor Swift (J.Mendel), Allison Williams (Altuzarra), Diane Krueger (Chanel), Jessice Albe (Tory Burch). Ženstvene i elegantne haljine nosile su Emmy Rossum (Donna Karan – Atelier), Amber Heard (Emilio Pucci) i Amanda Syfried (Givenchy Couture by Riccardo Tisci)…

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine02

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine03

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine04

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine05

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine06

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine07

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine08

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine09

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine10

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine11

met-ball-2013-fashion-wuwu-magazine12