CFDA dodela nagrada

CFDA-fashion-wuwu-magazine-01

CFDA dodela nagrada, koja je održana u Njujorku u Linkoln Centru, 04. juna, je događaj koji nam je i ove godine na crvenom tepihu predstavio vodeće ličnosti iz sveta mode, modne kretore, ali naravno i njihove muze iz svetskog džet seta. Tak osmo imali priliku da vidimo Zaca Posena i Juliette Lewis, Michaela Korsa i Karolinu Kurkovu, Francisca Costu i Rooney Maru, Riccarda Tiscija i Jessicu Chastain.

Oscar de la Renta ovenčan je Eleanor Lambert Founder’s nagradom koju mu je uručila Hillary Clinton i u slavu njegovog imena održala govor o njegovom doprinosu modnoj industriji. Nazvala ga je “američkom ikonom”, jer “njegov stil i njegova ličnost decenijama oblikuju i menjaju pravac modne industrije. Njegovo ime znači eleganciju i slavi večnu lepotu, a njegove kreacije svakome ko ih nosi pružaju šansu da se oseća posebno.”

Proenza Schoulder osvojili su nagradu CFDA’s Womenswear Designer of the Year . Ovaj brend, inače favorit Kirsten Dunst, Alexe Chung  i Rihanne,I  pobedio je u konkurenciji protiv brendova Marc Jacobs i Alexander Wang. 

Riccardo Tisci osvojio je International nagradu, dok je Veri Wang uručena nagrada Geoffrey Beene Lifetime Achievement. Thom Browne je bio počastvovan nagradom za Menswear Designer of the Year a Phillip Lim osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji aksesoar za svoju liniju nakita 3.1 Philip Lim..

Colleen Atwood koja je kreirala kostime za filmove Snow White and the Huntsman i Alice In Wonderland, dobila je nagradu Board of Directors Tribute,  dok je Tim Blanks dobio Media Award nagradu koju mu je uručila supermodel, Linda Evangelista. 

CFDA-fashion-wuwu-magazine-02

CFDA-fashion-wuwu-magazine-03

CFDA-fashion-wuwu-magazine-04

CFDA-fashion-wuwu-magazine-05

CFDA-fashion-wuwu-magazine-08

CFDA-fashion-wuwu-magazine-09

CFDA-fashion-wuwu-magazine-10

CFDA-fashion-wuwu-magazine-11