Šljokice na baletankama

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-01

Imate stare baletanke sa mašnicom kojima je potrebno osveženje? S obzirom da su šljokice danas u modi evo kako da osvežite svoju omiljenu obuću.

Mašnice na vrhu prvo dobro obrištie kako bi ste uklonili prašinu koja može da ometa apliciranje šljokica. Kada se očiste i u potpunosti osuše mašnice su spremne za obnovu!Samolepljivom trakom koja ne oštećuje materijal, oblepite vrhove vaših baletanki oko mašne, kako lepak i šljokice ne bi dospeli svuda već samo na mašne.

Napravite gustu smesu kao pastu, tako što ćete pomešati nekoliko vrsta šljokica u vašim omiljenim bojama sa lepkom (izberite vrstu lepka koji se može primeniti na skoro sve materijale pa samim tim i na kožu, tekstil itd…). Kada je smesa gotova, kašikom nanesite njen pun sloj na mašne i pustite da se osuši. Potom na isti način nanesite još jedan pun sloj i tako nekoliko puta, u zavisnosti od toga koliko želite da bude šljokica na mašnicama.

Kada postignete zadovoljavajucu gustinu šljokica na mašnicama, poprskajte ih lakom za kosu, kako bi fiksirali dodatno šljokice. Skinite samolepljivu traku sa vrhova i nove-stare baletanke su spremne za nošenje!

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-02

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-03

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-04

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-05

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-06

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-07

baletanke-sljokice-DIY-wuwu-magazine-08