Od helanki do nesesera Jul24

Tags

Related Posts

Share This

Od helanki do nesesera

Imate stare helanke koje više ne nosite ili neke koje vam se ne dopadaju? Evo kako da ih pretvorite u neseser za šminku…

Isecite jednu nogavicu helanki malo iznad mesta gde se završava rajsferšlus. To će biti osnova za vaš neseser. Ako vaše helanke nemaju rajsferšlus, slobodno ušijte sopstveni.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-01

Imajte na umu da većina helanki se sužava na kraju nogavica, tako da rub koji ste vi isekli treba da bude pod pravom paralelnom linijom sa rubom helanki.

Isecite još jedno prače od helanki (deo koji dolazi na butine) i uverite se da je najmanje 4 cm do 6 cm duži od rajsferšlusa.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-02

Rasparajte to drugo parče materijala po šavovima i isecite ga na trake. Širina trake zavisi od toga koliko gusto želite da budu raspoređene pletenice.U ovom slučaju, koristite trake od oko 3 cm širine (odokativno ili ako želite da bude precizno, možete da upotrebite lenjir i označite 3 cm sa olovkom ili kredom.).

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-03

Spojite tri trake na vrhovima sa špenadlama i ispletite pletenice na isti način kao kada pravite pletenice od kose.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-04

Napravite onoliko pletenica koliko vam je potrebno da bi bile gusto poređane po prvoj tkanini (osnovi) izostavljajući rajsfeslus.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-05

Zakačite špenadlama pletenice za tkaninu koja je osnova nesesra. Važno je da pletenice budu dobro spojene sa svake strane pletiva kao i na početcima i krajevima.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-06

Sada zatvorite rajsfešlus na pola i izokrenite neseser naopačke kako bi formirali oblik nesesera. Uzmite konac iste boje kao tkanina i ušijte svugde gde ste stavili špenadle. Kada sve ušijete pažljivo odsecite višak materijala oko ivica.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-07

Izokrenite neseser na pravu stranu i eto ga!

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-08

Takođe možete dodati i neki materijal kao postavu i ušiti ga na unutrašnjoj strani nesesera i tako ga učiniti lepšim i izdržljivijim.

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-09

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-10

helanke-neseser-DIY-wuwu-magazine-11