Rename After 5 Oct17

Tags

Related Posts

Share This

Rename After 5

Collage1

Autorka brojnih, fantastičnih tekstova sa našeg portala, grafički i modni dizajner, Nikolina Kostur, ove godine slavi važan jubilej i tim povodom priređuje samostalnu izložbu u Velikoj galeriji KC Grada od 20. do 26. oktobra.

Nikolina Kostur je 2009. godine osnovala brend Rename i počela da se bavi izradom nakita, a zatim i dekorativno-upotrebnih predmeta za kuću, suvenira, ali i odeće. Izdvaja se prepoznatljivom estetikom koja svoje korene ima u autorkinom spajanju grafičkog i modnog dizajna. Minimalizam i geometrija kao temelj njene estetike prevode se u upotrebne i dekorativne predmete dajući im prepoznatljivi dizajn. Najnoviju ponudu brenda i neke od predmeta, publika je imala priliku da pogleda i kupi na letnjoj izložbi Kreativnost u Srbiji, dok će predstojeća samostalna biti retrospektivna, prikazujući razvoj brenda u proteklih pet godina, dajući nam uvid u sve segmente njenog rada kroz jednu ujednačenu i zanimljivu prezentaciju.

Pored Beograda, brend je imao uspešna izlaganja na sajmovima i marketima u Berlinu, Pragu, Sofiji, Stokholmu, Londonu, u proteklih pet godina, ali se za ovu priliku autorka vraća Beogradu i KC Gradu u čijem se šopu, Gradstoru, uvek mogu pronaći predmeti koje dizajnira.

WUWU tim želi Nikolini srećan jubilej i puno uspeha u daljem radu!

2

Collage2

3