India Mahdavi Jul12

Tags

Related Posts

Share This

India Mahdavi

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-01

Već u samom njenom imenu, India Mahdavi, možemo pronaći karakteristike njenog dizajnerskog stila: egzotična , ženstvena , dramatična. To je ime koje izaziva globalni šik, senzibilitet i u potpunosti odražava suštinu njenog dizajna …

Indija Mahdavi, vuče persijke, egipatske i engleske korene, kao dete je živela u Iranu, potom slede večita putovanja koja je vode od Kembridža u Masačusets, potom u Nemačku i Njujork pre nego što se skrasila u Parizu , gde i danas živi. Njeno obrazovanje je jednako raznoliko. Studirala je arhitekturu na Ecole des Beauk Arts u Parizu , potom je otišla u Njujork, gde je studirala industrijski i grafički dizajn na Fakultetu likovnih umetnosti i nakon toga dizajn nameštaja na Parsonsu.

Kao međunarodni dizajner enterijera, nameštaja i predmeta, na Inidiin rad najviše utiču sećanja na nomadski život. Svaki od njenih projekata, bilo da je to bar, restoran, hotel, privatna rezidencija ili komad nameštaja u njoj nosi elemente koji su savremeni ali i karakteristični za njen stil koji je na momente razigran a ponekad seksi i šik, jer kako ona kaže ne plaši se da kroz rad izrazi i svoju ženstvenost.

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-02

Indija je odrastala želeći da bude reditelj, te odatle nije iznenađujuće sto njeni enterijeri odišu dramatičnim, gotovo scenskim kvalitetom. Po njenom mišljenju, prostor je trodimenzionalna priča koja čeka da se ispriča.

Njene najpoznatije radove poput Maison Thoumieux hotela u Parizu, Condesa DF hotela u Meksiko Sitiju, Germain bara u Parizu, Coburg bara u Londonu, Monte Carlo Beach hotela u Monaku i njenu prepoznatljivu Diamond policu možete videti na sledećim slikama.

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-03

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-04

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-05

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-06

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-07

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-08

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-09

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-10

India-Mahdavi-design-wuwu-magazine-11