Beogradska četvorka

Beogradska 4- design-izlozba-wuwu-magazine-01

Otvaranje izložbe „Beogradska četvorka” zakazano je za petak od 19:30 sati u prodavnici knjiga i ploča „Leila Records and Books” čiji je povod „susret sa likovnom umetnošću gde je niste očekivali.”

Četvoro beogradskih slikara, različitih motiva i poetika, a sličnih generacija i izlagačkog iskustva, Jelena Aranđelović, Tanja Babić, Borko Petrović i Luka Dedić, predstavlja svoje radove većih i manjih formata u ulju, grafici, crtežu…

Ova prednovogodišnja prodajana izložba iskoračuje iz klasičnih galerijskih okvira i ulazi u prostor, za sada kod nas jedinstvenog koncepta, prodavnice knjiga i ploča – kafea, u samom centru grada, na nekoliko metara od pešačke zone i Knez Mihailove ulice. Na taj način, pored izlaganja u prijatnom ambijentu koji spaja više vidova umetnosti, autori kreću i ka nekoj novoj publici, ne čekajući da ona potraži njih.

Apstrakcija Babićeve, figuracija Aranđelovićeve, Dedićev nadrealizam i ekspresionizam Borka Petrovića „u društvu” preko 10 000 vinila, od Hendla do Geršvina, Morisija i mnogo dalje…

Među knjigama, pločama i gramofonima, dela beogradskih umetnika ovom prilikom će se prodavati po specijalnim, prazničnim cenama.

Otvaranje izložbe je u petak, 29. novembra, u 19:30 časova, a druženje sa umetnicima tokom vikenda, 30.11. i 01.12., od 14 do 20 časova.

Izložba traje do nedelje, 15.12., ali će manji formati biti izloženi samo tokom prvog vikenda.

Beogradska-4--design-izlozba-wuwu-magazine-2