Živa hrana – Suši rolnice sa povrćem

Suši-rolnice-sa-povrćem-WUWU-Magazin-Delicious (3)

Nastavljamo sa delom Delicious rubrike zdrava živa hrana a predlog za ovu nedelju je suši na malo drugačiji način. Oni koji ne mogu da izađu na kraj sa ukusom žive ribe, sigurno će zavoleti ovu vrstu sušija jer je mogu prilagoditi svom ukusu.

Za današnji živ i zdrav ručak potrebno vam je nekoliko nesvakidašnjih sastojaka i pomagala. Za početak vam je potrebna podloga od bambusa za pravljenje sušija (možete je pronaći u svim malo bolje snabdevenim kineskim radnjama po gradu). Zatim Nori alge za suši ili pirinčani papir, koje možete kupiti u zdravoj hrani, često se prodaju na komad. A sada i ostali sastojci. Za rolnice – pola glavice manjeg crvenog (ljubičastog kupusa), šargareoa, manja tikvica, krastavac i avokado (po želji, može i ne mora). Za sos vam je potrebno; kašika tahini paste, ljuta paprika u prahu (po ukusu), sok pola limuna, čen belog luka, 2 sušene urme, kašika ili dve vode.
Kupus isecite na krupnije a ostalo povrće iseckajte na štapiće. Sos napravite tako što ćete sve sastojke staviti u secka i izmešati dok se ne sjedine i dok se ne napravi glatka masa. Dodajte nekoliko kašika vode ukoliko vam se učini da je sos previše gust. Stavite algu na podlogu od bambusa (sjajna strana alge ka dole). Zatim duž ivice koja je bliža vama stavite miks povrća a pospite kašikom sosa. Počnite da rolate tako što ćete rolati podlogu od bambusa i zajedno sa njom i algu. Pritisnite dobro kada dođete do kraja da povrće ne bi počelo da ispada na sve strane. Ponovite proces dok ne potrošite sve sastojke. Isecite svaku rolnicu na polovinu. Služite uz ostatak sosa, umačite i uživajte. Rolnice možete jednostavno umakati i u soja sos, sigurno nećete pogrešiti.
Sledeće nedelje prelazimo na nešto slatko, živo i zdravo zato sledeće subote budite uz WUWU jer spremamo nešto što će vam se sigurno svideti.
Suši-rolnice-sa-povrćem-WUWU-Magazin-Delicious (1)
Suši-rolnice-sa-povrćem-WUWU-Magazin-Delicious (1)
Suši-rolnice-sa-povrćem-WUWU-Magazin-Delicious (2)
Suši-rolnice-sa-povrćem-WUWU-Magazin-Delicious (2)