Zdrava živa hrana

Postoje samo dve vrste hrane, mrtva i živa, kuvana i presna. Biljke su jedine koje pretvaraju sunčevu energiju u materiju, pa kada ih jedete vi dobijate sunčevu enegriju i to ćete osetiti. Živahniji ste, osećate se bolje, niste umorni, više nemate podočnjake, koža će vam blistati.

Šta je uopše živa hrana? Sveže voće i povrće, semenke, klice, ceđena ulja – maslinovo, susamovo, a takođe i ulje od kikirikija ili badema koja se rastvaraju u vodi i limunovom soku, ne lepe se za creva a podmazuju organe i oni rade kao sat.

Kuvanje uništava sve ono dobro i važno iz povrća, vitamine, enzime, minerale, sve ono što nam je potrebno da bismo ostali zdravi. Kada jedete živu hranu radite suprotno, unosite sve ono najbolje iz voća i povrća.

Sve u životu treba raditi umereno pa se to odnosi i na ishranu. Ubacite za početak samo jedan obrok žive hrane nedeljno i primetićete razliku. Mi ćemo vam u tome pomoći i svake nedelje ćemo predstavljati neke ukusne i zrave žive recepte.

Do tada evo jednog predloga za idealan ručak u ovim vrelim danima kada ne želite da uključujete šporet. Tanjir pun zravlja i energije, mango, avokado, jabuka, pinjole, bademi, smokve, sušeni paradajz, nana i peršun. Probajte, napravite svoju kombinaciju, lako je a sigurno ćete uživati.

Zrava-ziva-hrana-WUWU-Magazin-Delicious