Zdrava živa hrana – lazanja

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (5)

U današnjoj Delicious rubrici nastavljamo sa pričom o zdravoj živoj hrani. Nadamo se da ste u vaš raspored uspeli da ubacite bar jedan dan u kome ćete jesto samo živu hranu i nadamo se da već osećate promenu. Ukoliko vam prija, ubacite još nekoliko zdravih i živih obroka nedeljno a mi smo tu da vam dajemo predloge.
Ovaj vikend iskoristite da probate lazanju na malo drugačiji način. Na sreću ne morate paliti rernu a ne morate ni satima stajati pored šporeta. Potrebno vam je samo puno povrća i malo stpljena i uživaćete u pravom laganom i svežem letnjem ručku.

Potrebno vam je: za kore – veće tikvice, kao sir koristite naš predlog od prethodne subote, za pesto – glavica brokolija, 2 kašike sušenog paradajza, maslinovo ulje, so i biber, začini po želji. Između ostalog, lazanju možete filovati i paradajzom i klasičnim pesto sosom od bosiljka, ubaciti čak i rendani parmezan, jer je ovaj recept prilagodljiv svačijem ukusu.

Za početak isecite tikvice na tanke listove (najbolje bi bilo koristiti neku od rendalica za povrće koja ima malo veći otvor). Sve sastojke za pesto ubacite u blender i mešajte dok ne dobijete glatku sjedinjenu smesu. Zatim započnite slaganje lazanje. Uzmite list tikvice, premažite slojem sira od indijskog oraha (recept iz prethodne rubrike zdrava živa hrana), zatim slojem pesto sosa i stavite krišku ili dve paradjza. Na vrh stavite još jedan list tikvice. Možete napraviti i lazanja rolnice tako što ćete list tikvice premažati sirom i pesto sosom i zatim urolati (slike). Ovaj recept je prilagodljiv tako da se igrajte, dodajte slojeve povrća koje vi volite, rešajte lazanju na način koji se vama najviše sviđa.

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (2)

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (2)

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (3)

Zdrava-ziva-hrana-lazanja-WUWU-Magazin-Delicious (4)