Zdrava živa hrana – čokoladice sa puterom od badema

Cokoladice-sa-puterom-od-badema-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Današnja rubrika zdrava živa hrana vam donosi slatke čokoladice koje možete napraviti u svojoj kuhinji bez puno alata i zanata i sa samo nekoliko sastojaka. Pa da počnemo što pre…

Sastojci potrebni za današnji recept: 1/4 šolje kakao praha, 1/4 šolje ulja od kokosa (možete ga pronaći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane), 3 kašike agave ili mejpl (maple) sirupa, 6 kašika putera od badema (jako jednostavan recept sledi).

Za početak da napravimo puter od badema. 2 šolje pečenih badema, kašiku meda i prstohvat soli stavite u blender i uključite ga dok se smesa ne pretvori u puter. Jednostavno zar ne, a sada da se vratimo na čokoladice.

Pomešajte kakao prah, ulje i sirup i dobro promešajte, da se svi sastojci sjedine. U korpice za sitne kolače stavite kašičicu kakao smese, čiso da pokrije dno korpice. Staite korpice u friz i izvadite posle 5 minuta. U korpicu zatim stavite kašičicu putera od badema i zatim prekrijte kakao smesom. Ostavite korpice u frizu još 20-tak minuta i uživajte.

Cokoladice-sa-puterom-od-badema-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Cokoladice-sa-puterom-od-badema-WUWU-Magazin-Delicious (2)