Zdrava živa hrana

Zdrava-ziva-hrana-WUWU-Magazine-Delicious (2)

Vraćamo se sa rubrikom Zdrava živa hrana. Već smo pričali o tome koliko će samo jedan dan žive hrane nedeljno poboljšati vaše zdravlje i zbog koga ćete se osećai bolje. A uz sve ove divne recepte koje vam donosimo svake nedelje, počećete da jedete živu hranu sve češće.

Potrebno za tart od limete: za koru – ¾ šolje semenki konoplje (ukoliko ne možete pronaći konoplju, zamenite je sa bademima ili indijskim orasima) i ¾ šolje urmi. Za fil:  meso jednog kokosa, malo kokosove vode (po potrebi, zato je sačuvajte kada prepolovite kokos), 2 kašike kokosovog ulja, 1 limeta, prstohvat soli, pola kašičice đumbira u prahu, pola kašičice ekstrakta vanile.

Da biste napravili koru, u secku izmiksajte seme konoplje i urme dok ne dobijete smesu koju možete oblikovati u modlice (možete koristiti šoljice ili činijice, šta god zgodno da imate kod kuće). U svaku modlicu stavite toliko smese da pokrujete dno i strane. Za fil: u bleneru izmešajte sve sastojke za fil. Ukoliko vam se učini da je smesa previše gusta, dodajte malo kokosove vode. Fil prebacite u modlice u kojima je kora i ostavite u frižider, idealno 48 sati pre nego što ćete služiti ovaj dezert.

Zdrava-ziva-hrana-WUWU-Magazine-Delicious (1)