Voćni žele

Vocni-zele-WUWU-Magazine-Delicious-0

Današnja preporuka je letnji voćni žele, idealan kao lagana poslastica za izlet. Možete ga razliti u čašice različite veličine i oblika, kakve god čaše ili šoljice da imate u kući, ovaj recept uspeva u svakoj od njih.

Potrebno vam je: šaka borovnica, šaka malina (naravno možete napraviti svoju omiljenu kombinaciju voća), 2 kašike šećera, 4 lista želatina (ili želatin u prahu dovoljan za 400 ml tečnosti, u zavisnosti od proizvođača), 400 ml Proseka ili nekog drugog penušavog vina, listići nane za serviranje.

Napunite svaku od čašica voćem, nekih 3/4 do vrha i ostavite ih u frižideru da se hlade. U međuvremenu, potopite listove želatina u ladnu vodu dok ne postanu mekani, zatim izvadite, ocedite, stavite u činiju i prelijte sa 150 ml vruće, ali ne klučale vode. Dodajte šećer i mešajte dok se želatin ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi i zatim dodajte penušavo vino, dobro promešajte i prespite preko voća. Ostavite u frižideru da se žele ohladi i stvrdne.

Žele možete služiti u čašicama ili možete umočiti dno svake čašice u vrelu vodu i zatim izvrnuti žele na tanjir. U oba slučaja, pospite žele listićima nane i uživajte.

Vocni-zele-WUWU-Magazine-Delicious-1

Vocni-zele-WUWU-Magazine-Delicious-2

Vocni-zele-WUWU-Magazine-Delicious-3