Torta od palačinki

Torta-od-palacinki-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Ovo nije samo obična torta, ovo je sve ono što ljudi vole, ali spojedno u jedno. Palačinke, čokolada, šlag, kao i sama rubrika – preukusno! Ono što je sjajno kod ove torte, ne mora, a verovatno i neće izgledati ništa posebno. Čokolada i šlag će se verovatno slivati sa svih strana, palačinke neće stajati baš ravno jedna na drugoj, ali sve to nema veze jer će sigurno biti ukusna.

Za ovu neobičnu tortu potrebno: palačinke (10-15 po receptu koji redovno koristite), 150 grama crne čokolade (ili čokolade za kuvanje), 50 grama putera, 200 grama badema, oraha, kikirikija ili neke druge kombinacije orašastih plodova, 600 ml slatke pavlake.

Palačinke napravite kao što ih uvek pravite, možda sada neke srednje debljine, ni previše tanke ni previše debele, da biste mogli da složite totu. Čokoladu i puter istopite na pari. Vaš miks orašastih plodova ubacite u secko ili ih ručno iseckajte i dodajte u istopljenu čokoladu. Dodajte i 200 ml slatke pavlake i promešajte. Ostatak slatke pavlake umutite mikserom. Sad sledi slaganje. Stavite na dno jednu palačinku, prelijte slojem čokolade, zatim sledeću palačinku koji ćete premazati  umućenom slatkom pavlakom. Preklopite sledećom palačinkom i nastavite dok ne potrošite sve palačinke. Ne zaboravite da sačuvate jednu za kraj. Ukoliko vam ostane čokolade i slatke pavlake, čokoladu sipajte na vrh i pusite da se sliva niz strane.

Probajte, ovo je idealna torta u čijem pravljenju mogu učestvovati i vaša deca a sigurni smo da će se  krajnji proizvod svideti i njima a i vama.

Torta-od-palacinki-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Torta-od-palacinki-WUWU-Magazin-Delicious (2)