Top 10 poslastičarnica u Njujorku

1. “Cupcake Café”

Kolačići u ovoj rajskoj kuhinji na Menhetnu su prosto neodoljivi.  Cvetni dekor na vrhovima poslastica daje im poseban šarm, koji ih uspešno izdvaja od bilo kojih drugih kolača u gradu. Vrhunsko uživanje u elegantnom kremastom ukusu je neizostavno. Dakle,  ukoliko ste u prilici obavezno posetite “Cupcake Café”.

Adresa: 545 9th Avenue
Website: cupcakecafe.com

2. “Two Little Red Hens”

“Two Little Red Hens” je rodno mesto najboljih čokoladnih kolača u Bruklinu. Bogata čokoladna smesa, šlag i specijalni filovi su ono što čini ovaj savršeni desert.

Adresa:1652 2nd Avenue
Website: twolittleredhens.com

3. “Butter Lane”

U kuhinji  “Butter Lane” medju divnim ponudama izdvajaju se brojni voćni ukusi, a posetiocima je omogućeno da komponuju kolač po svojoj meri.

Adresa: 123 East Seventh Street
Website: butterlane.com

4. “Baked by Melissa”

“Baked by Melissa” je čuvena kompanija koja nudi minijaturni desert veličine jednog zalogaja. Takođe predstavlja najbolju opciju malih rajskih zalogaja “za poneti”.

Adresa: 7 East 14th Street
Website: bakedbymelissa.com

5. “Buttercup Bake Shop”

Super slatka pastelna glazura svetlucavog izgleda i ukusni kolači ove poslastičarnice postali su popularni pojavljivanjem u jednoj epizodi čuvene serije “Seks i grad”.

Address: 973 2nd Avenue
Website: buttercupbakeshop.com

6. “Billy’s Bakery”

Sedenje u “Billy’s Bakery” vraća posetioce nazad u 1950-te godine, a njihova odanost  jednostavnim ukusima pojačava osećaj dobrodošlice . Ukoliko se nađete na ovom mestu probajte “banana cupcake”, koji je napravljen sa svežim bananama, mlekom i puterom sa krem sir glazurom.

Adresa: 184 9th Avenue
Website: billysbakerynyc.com

7. “Sugar Sweet Sunshine Bakery”

“Sugar Sweet Sunshine Bakery” nudi neverovatne kolače po nizim cenama u odnosu na ostale u Njujorku, a čuvene kolače od tikve nećete naći ni na jednom drugom mestu.

Adresa: 126 Rivington Street
Website: sugarsweetsunshine.com

8. “Cupcake Stop”

“Cupcake Stop” je jedan od prvih mobilnih kamiona sa kolačima u gradu. Originalnost i svežina leže upravo u tome što lokacija i vreme variraju baš kao i izbor ponude na meniju.  Osnivač kompanije je veliki zagovornik drustvenih mreža, pa samim tim koristi Twitter i Facebook za ažuriranje dnevnih specijaliteta i lokacija. Kako iznenađenjima nikad kraja, dekor ovih koalča stalno podseća na važne praznike i istorijske dogadjaje .

Adresa: lokacija varira
Website: cupcakestop.com

9. “Dessert Club ChikaLicious”

Ovo je još jedna od odličnih pekara u Njujorku. Prijatna umirujuca atmosfera sa oko 15 stolova za sedenje, obećava maksimalno prepuštanje svakom zalogaju.

Adresa:  204 East 10th Street
Website: dessertclubchikalicious.com

10. “Magnolia Bakery”

“Magnolia Bakery”je jedna od omiljenih poslastičarnica Carrie Bradshaw u čuvenoj seriji  “Seks i grad”. Oni veruju u pravljenje svojih kolaca i ulažući potrebno vreme i trud svaki kolač dobija svoj identitet.

Adresa: Bloomingdale’s, 1000 3rd Avenue
Website: magnoliabakery.com