Snikers kup

Naslovna_3

Budite kreativni i originalni te omiljeni Snikers desert u vidu čokoladice ovoga puta napravite u svom domu, i to kao ukusni kremasti kup, idealan za toplo letnje popodne. Od sastojaka vam je potrebno:  1 puding (od karamele ili od čokolade) , 150 ml običnog ili čokoladnog mleka, 150 ml slatke pavlake za šlag, 1 vanil secer, 2 reda mlečne čokolade, 1 red čokolade za kuvanje, 3 šake čoko pahuljica,  2 šake mlevenog kikirikija, 1 šaka celog kikirikija, 1 kašika kakaa, 1 kašika čvrstog šlaga,  1 velka puna kašika namaza od kikirikija ili kikiriki putera.

Prašak za puding razmutite s malo mleka. Slatku pavlaku  i mleko stavite na vatru, kada se dobro zagreje, dodajte  čokolade  i vanil  šećer. Polako mešajte, umešajte i  puding i nastavite sa mešanjem dok se zgusne masa. Ostavite da se malo ohladi i mlaku smesu zatim izmiksujte mikserom da bi dobili kremastu teksturu. Smesu podelite  na 3 dela. U prvi deo umešajte  čoko pahuljice. U drugu umešajte kikiriki i kakao.  U treću umešajte  kikiriki namaz ili kikiriki puter i šlag.

Kašikom u čašu za serviranje ređajte redom: prvu masu, drugu, treću… Ukrasite po želji, možete  na primer, posuti rendanom čokoladom ili zrnima kikirikija. Ostavite u frižideru da se dobro stegne i ohladi. Navedena mera je za otprilike dve čaše deserta. Prijatno!