Sladoled sendvič Oct11

Tags

Related Posts

Share This

Sladoled sendvič

Sladoled-sendvic-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Iako su hladni dani već stigli, ljubiteljima sladoleda nikad nije previše hladno za uživanje u ovoj divnoj poslastici. Danas vam donosimo sladoled sendvič koji bez ikakve „sladoled opreme“ možete napraviti u svojoj kuhinji.  Voće i čokolada, bez dodatog šećera – prava kombinacija bez griže savesti.

Za sendvič : ½ šolje oraha, ½ šolje ovsenih pahuljica, 1 šolja urmi, 1 kašika kakao praha, 1 kašika vanila ekstrakta.  Za sladoled: 3 zamrznute banane. Za čokoladni preliv: 100 grama crne čokolade, ½ šolje slatke pavlake i kašika putera.

Sastojke za sendvič stavite u blender i miksujte dok ne dobijete ujednačenu i gustu smesu. Polovinu smese namažite na dno pleha u debljem sloju. Banane, takođe, sameljite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Sladoled od banane premažite preko sendvič sloja i ostavite 3 sata u friz da se stegne.  Izvadite i namažite drugim slojem sendvič smese. Vratite u friz da se sendvič potpuno stegne.

Slatku pavlaku zagrejte u šerpici, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Dodajte puter, promešajte i ostavite da se ohladi. Izvadite sladoled iz friza i isecite na kocke. Umočite u čokoladu i vratite u friz da se čokolada stegne. Kada se stegne, izvadite iz friza 10 do 15 minuta pre serviranja da sladoled smekša. Prijatno!

Sladoled-sendvic-WUWU-Magazin-Delicious (3)

Sladoled-sendvic-WUWU-Magazin-Delicious (2)