Semifredo sa breskvama

Semifredo-sa-breskvama-WUWU-Magazin-Delicious- (3)

Semifredo (it. semifreddo), je italijanski poluzaleđen dezert, sličan sladoled torti. Ovaj lagani letnji dezert na bazi musa pravi se kombinovanjem krema i slatke pavlake koji se zatim zamrzava i služi hladan. Možete ga napraviti sa dodatkom voća, čokolade, badema a mi vam danas predlažemo jedan odličan recept za semifredo sa breskvama koji će vas rashladiti i zasladiti u ovim vrelim letnjim danima.

Za današnji recept potrebno: 4 velike breskve (oljuštene i iseckane na sitne kockice), 1 1/2 šolje slatke pavlake, 4 jajeta (odvojite belanca i žumanca), 1 kašičica vanila ekstrakta, 2/3 šolje šećera. Takođe, potrebna vam je i posuda u kojoj ćete zamrznuti vaš slatkiš. Preporučujemo pleh za hleb, dublji pravougaonog oblika, koji ćete obložiti plastičnom folijom sa svih strana tako da folija viri i sa strane kako biste mogli smesu da prekrijete i odozgo. Veoma je važno da plastičnu foliju ravnomerno rasporedite i izravnate po dnu i na stranam pleha.
A sada prelazimo na semifredo. Za početak umutite slatku pavlaku i ostavite je u frižider. Zatim, umutite žumanca, 1/3 šolje šećera i vanila ekstrakt dok ne dobijete glatku smesu. U drugoj činiji (veoma je važno da činija i nastavci miksera ne budu mokri ili masni) mutite belanca, prvo na manjoj brzini a zatim i na najvećoj (1 minut). Dodajte 1/3 šolje šećera i mutite dok ne dobijete svilenkastu masu (oko 3 minuta). A sada, dodajte umućenu slatku pavlaku u miks žumanaca i lagano promešajte dok se ne sjedine. Zatim dodajte sneg od belanaca, trećinu po trećinu, takođe uz lagano mešanje. Pre nego što dodate poslednju trećinu belanaca, dodajte iseckane breskve. Mešajte lagano dok sve ne sjedinite. Prespite smesu u pleh, izravnajte kašikom i prekrijte plastičnom folijom (dobro zategnite foliju sa svih strana). Ostavite u zamrzivaču preko noći i služite sledećeg dana. Predlog, služite uz iseckano voće i izmevljeni keks ili jednostavno prelijte istopljenom crnom čokoladom. Uživajte!
Semifredo-sa-breskvama-WUWU-Magazin-Delicious-
Semifredo-sa-breskvama-WUWU-Magazin-Delicious-naslovna
Semifredo-sa-breskvama-WUWU-Magazin-Delicious- (2)