Proteinske čoko kuglice (bez šećera, bez glutena)

proteinske-kuglice-delicious-wuwu-magazine-03

Ako vam je potrebna brza energetska užina, ovo je idealan recept za vas! Vraćate se kući posle napornog treninga ili umorni sa časova, iscrpljeni ste na poslu, očekuje vas dug i naporan put, ili jednostavno ne stižete da doručkujete ujutru…

Ove proteinske kuglice sa čokoladom su veoma lake za pravljenje, i što je najvažnije jako su zdrave. Ako ih držite upakovane u frižideru mogu vam trajati i 3 do 4 nedelja, a ukus je nezaboravan! Lake su za pakovanje i možete ih poneti svugde, bez obzira da li imate torbu ili tašnicu.

Neophodne namirnice su : 250 gr. sirovih badema, 12 datulja, 60 grama proteina u prahu sa ukusom vanile ili čokolade, 1,5 supena kašika kokosa u prahu, pola kafene kašičice cimeta u prahu, 1,5 kafena kašičica ekstrakta od vanile, 2 do 3 supene kašike vode.

proteinske-kuglice-delicious-wuwu-magazine-02

Za pripremu vam je potrebno samo 10 min! Prvo sameljite bademe u blenderu dok ne postanu sasvim sitni kao smesa. Potom u smesu dodajte 1 do 1,5 supenu kašiku vode a zatim i sve ostale sastojke. Sve zajedno mešajte dok smesa ne postane gusta tako da se od nje mogu praviti kuglice. U koliko vam se pak učini da je smesa suva, dodajte i ostatak vode. Kašikom odvajajte delove od celokupne smese i oblikujte ih rukom u čvrste kuglice veličine lešnika ili kestena, izbor je na vama. Ova količina namirnica je dovoljna za 10 do 14 kuglica.

Za bolji ukus smese, možete dodati i prirodno sušeno voće. Takođe, kada ih oblikujete, kuglice možete uvaljati u sitno samleven kokos, kakao, izdrobljeni banana čips ili samlevene pistaće. Ukoliko želite da kuglice budu slađe ili vam trebaju kao posluženje, možete ih nabosti na cačkalice i umočiti ih u istopljenu crnu čokoladu. Mogu postati brzo posluženje kada vam prijatelji dolaze na kafu ili kada pravite kućnu zurku!

Zdravo, jednostavno i vise nego ukusno. . . Prijatno!

proteinske-kuglice-delicious-wuwu-magazine-01