Hladan čokoladni sufle Apr01

Tags

Related Posts

Share This

Hladan čokoladni sufle

sufle-cokoladni-wuwu-magazine-2.jpg

Kada WUWU tim želi da zasladi život, odlazak na piknik, čokoladni zalogaj, tufnice i pozitivan timski duh samo su deo uživanja i atmosfere koju stvaramo.

Sufle se tradicionalno služi topao i upravo je to čar ove poslastice, ali s obzirom da smo naše neodoljive kolače jeli u prirodi daleko od kuhinje, pekli smo malo duže od uobičajenih sedam minuta, transformišući ih naizgled u male slatke mafine. Ukus je, u svakom slučaju, fenomenalan i sigurni smo da će nam svi sladokusci i ljubitelji čokolade biti neverovatno zahvalni na ovom receptu!

Sastojci: 220 g čokolade, 250 g margarina, 4 jajeta, 160 g šećera, 120 g brašna.

Priprema: margarin i čokoladu istopiti na pari, a zatim u drugoj posudi izmutiti jaja sa šećerom i brašnom. Potom smesu sa margarinom i čokoladom pomešati sa smesom od jaja, šećera i brašna. Smesu sipati u tepsiju sa kalupima koju ste prethodno podmazali margarinom i šećerom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni samo 7 minuta, što je u našem slučaju 8 minuta. Za dekoraciju smo koristili šlag, Eurokrem, čokoladu i dekorativne mrvice.

Zasladite ovaj predivan dan malim stvarima – sufle, kafa, priroda i dobra knjiga (ili dobar drug), može li lepše od toga?

sufle-cokoladni-wuwu-magazine-4d.jpg

04 web.jpg

d-sufle-cokoladni-wuwu-magazine-5.jpg

d-sufle-cokoladni-wuwu-magazine-7.jpg

d-sufle-cokoladni-wuwu-magazine-9.jpg

d-sufle-cokoladni-wuwu-magazine-8.jpg

sufle-cokoladni-fotografija-dubravka-savic-wuwu-magazine-7d.jpg

d-sufle-cokoladni-wuwu-magazine-10.jpg

Autor fotografija: Dubravka Savić