Posna Švarcvald torta

Naslovna_2

Otpočeo je period šestonedeljnog Božićnog posta.  U cilju da obogatimo vašu posnu trpezu i učinimo je što manje monotonom, vaš WUWU Magazin će narednih nedelja jedan deo Delicious rubrike posvetiti upravo posnim jelima, poslasticama i specijalitetima.

Prvi dokaz da post nije bauk, dijeta ili mučenje jeste  posna Švarcvald torta! Potrebni sastojci:  za kore – 400g šećera, 5dl mineralne vode, 8 kašika brašna, 3 kašike posnog kakaoa, 5 kašika ulja, 5 kašika džema, 2 kašičice sode bikarbone. Za fil: 700g višanja, 300g šećera,  1dl vode, 500g posnog šlaga, 100g crne čokolade.

Šećer otopite u mineralnoj vodi, dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom i kakaom, i džem. Dobro promešajte i podelite na tri dela. Kore pecite na 200 stepeni, manje od pola sata. Višnje prokuvajte sa šećerom i vodom. Procedite i odvojite nekoliko za dekoraciju. Umutite posni šlag sa vodom. Na prvu koru poređajte višnje, a zatim šlag. Ponovite i sa drugom korom, a treću premažite samo šlagom. Za dekoraciju će vam poslužiti preostale višnje i rendana čokolada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

posna-svarcvald-torta-delicious-wuwu-magazine-2