Pavlova

Pavlova-WUWU-Magazine-Delicious- (1)

Pavlova je dezert na bazi puslice, hrskav spolja a mekan iznutra, koji je dobio ime po poznatoj ruskoj balerini Ani Pavlovi. Smatra se da je nastao u čast balerine tokom njene turneje Australijom i Novim Zelandom, dvadesetih godina 20. veka. Pavlova je danas veoma popularan dezert i važan deo nacionalne kuhinje obe zemlje, služi se tokom proslava i praznika, naročito tokom leta.

Za ovaj prelepi dezert potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, vreme pripreme je kratko ali odvojite sat vremena za pečenje i barem pola sata dok se Pavlova ne ohladi pre služenja. Sastojci (za 6-8 porcija): 3 belanceta, 3/4 šolje šećera, vanila ekstrakt, prstohvat soli, kašika belog kukuruznog brašna. Kao dodatak, kisela pavlaka, vanilin šećer, jagode, mango i istopljena čokolada.

Za početak, umutite sneg od belanaca. Zatim dodajte so, ekstrakt vanile i šećer i mutite 5-7 minuta dok ne dobijete penastu, sjajnu masu. Dodajte kukuruzno brašno i mutite jos 30 sekundi. Kašikom rasporedite smesu na pleh (slika), koji ste prehodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 130 stepeni oko sat vremena. Zatim ostavite Pavlovu da se hladi tako što ćete je ostaviti u rerni sa odškrinutim vratima. Za to vreme napravite dodatke, pomešajte pavlaku i vanilin šećer, iseckajte jagode i mango, istopite čokoladu. Na svaku puslicu stavite kašiku ili dve pavlake, zatim voće i na kraju pospite istoljenom čokoladom. Uživajte!

Pavlova-WUWU-Magazine-Delicious- (1)

Pavlova-WUWU-Magazine-Delicious- (2)