Panna Cotta od dinje, meda i pečenog badema

panna-cotta-med-dinja-delicious-wuwu-magazine-01

Dinje su prava letnja poslastica! Ovo sezonsko voće boje letnjeg sunca i egzotičnog mirisa je jos jedno od blagodeti najtoplijeg godisnjeg doba. Da li postoji još nešto što ovoj voćki može izmamiti još slađi i lepši ukus? Med i pečeni badem u kombinaciji sa slatkom pavlakom, napraviće dinju kraljicom slatkiša.

Za šest osoba – šest posudica, potrebno je 50 cl tečne slatke pavlake, 75 gr šećera, 4 lista želatina i 1 lepa manja dinja. 80 gr.meda i 1 šaka badema.

Prvo  potopiti listove želatina u hladnu vodu. Potom zagrejati slatku pavlaku da proključa. Kada proključa skloniti je sa vatre i dodati želatin. U smesu potom dodati šećer i ceo krem tek tada pomešati. Sipati krem u staklene čaše ili činijice, i ostaviti da se ohladi u frižideru najmanje 3 sata. Deset minuta pre serviranja iseckati dinju na kockice i rastopiti med. Kada se med rastopi i napravi se kao smesa, dodati isecakne komadiće dinje, potom mešati i kuvati 2 min sve zajedno. Izvaditi činijice iz frizidera, dodati rastopljen med sa dinjom i posuti slatkiš izmrvljenim bademom.

panna-cotta-med-dinja-delicious-wuwu-magazine-02

panna-cotta-med-dinja-delicious-wuwu-magazine-03

panna-cotta-med-dinja-delicious-wuwu-magazine-04

 

Uživajte u letnjem dezertu! Prijatno!