Mado sladoled Aug22

Tags

Related Posts

Share This

Mado sladoled

Mado-sladoled-WUWU-Magazin-Delicious- (1)
Mado je poznati turski brend sladoleda koji ima vise od 250 prodavnica širom sveta. Ima je dobio od reči “Maraş“, što je ime grada iz koga potiče i “Dondurma“, što je turska reč za sladoled. Yaşar Kanbur osnovao Mado 1850 godine a 1991 godine Mado postaje lanac poslastičarnica. Ima više od 240 poslastičarnica u Turskoj, a 0 zatim je svoje prodavnice sladoleda otvorio i u Sidneju, Melburnu i Brizbejnu, na Kipru, u Dubaiju, Hong Kongu, Maleziji, Azerbejdžanu i Iraku.
Ono što čini ovaj sladoled specifičnim je to da se pravi od kozijeg mleka,  koza koje se hrane cvetovima divljih orhideja na obroncima planine Ahir. Sladoled je izuzetno kremast i gust, veoma intenzivnog ukusa. Prave ga u različitim ukusima od klasične čokolade i vanile, do voćnih, sladoleda od kafe ili sa ukusom kapućina. Ono po čemu je Mado poznat je i sladoled koji se seče kao torta i jede viljuškom i nožem. Kao što radnici u Madu objašnjavaju, sladoled se ne topi brzo i razvlači se kao žvaka. Ukoliko budete imali prilike ne propustite da probate baš ovaj sladoled jer je neobičanog ukusa i teksture, ovao nešto sigurno do sada niste probali.
Mado je počeo od male prodavnice sladoleda a danas pored sladoleda služe i doručak, ručak i večeru kao i razne vrste slatkiša od tradicionalnih turskih kao što je baklava do onihsvetski poznatih, profiterola, cheesecake-a i tiramisua. Svi proizvodi se prave u Mado fabrici i zatim se transportuju u sve poslastičarnice širom Turske kao i one u svetu.
Mado-sladoled-WUWU-Magazin-Delicious- (4)Mado-sladoled-WUWU-Magazin-Delicious- (1)Mado-sladoled-WUWU-Magazin-Delicious- (2)Mado-sladoled-WUWU-Magazin-Delicious- (3)